Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Φθηνός ή ακριβός;

Τώρα που… ζεσταίνονται ξανά οι μηχανές για τη διάθεση νέου ”πακέτου” αλλά και του management του ΟΤΕ σε ξένους επενδυτές, αναπτύσσεται μία… φιλολογική συζήτηση γύρω από το αν η μετοχή βρίσκεται ψηλά ή χαμηλά. Η απάντηση που οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές αναζητούν δεν είναι μονοσήμαντη. Εξαρτάται από το ”ποιος” και κυρίως από το ”για ποιον” ο αναλυτής κάνει την ανάλυση.

OTE: Φθηνός ή ακριβός;
Καλή σας ημέρα

Τώρα που... ζεσταίνονται ξανά οι μηχανές για τη διάθεση νέου ”πακέτου” αλλά και του management του ΟΤΕ σε ξένους επενδυτές, αναπτύσσεται μία... φιλολογική συζήτηση γύρω από το αν η μετοχή βρίσκεται ψηλά ή χαμηλά...

...Η απάντηση που οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές αναζητούν δεν είναι μονοσήμαντη.Το ερώτημα έχει δύο απαντήσεις...

...Εξαρτάται από το ”ποιος” και κυρίως από το ”για ποιον” κάνει ο αναλυτής την ανάλυση...

...Είναι η ανάλυση για τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή; Βάζει το πολύ 3 ευρώ στην παρούσα τιμή... Kαι αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει καλό κλίμα στις χρηματιστηριακές αγορές.

...Καμία από τις μεγάλες εταιρίες που θα μπουν στη λίστα της διεκδίκησης (Telefonica, France Telecom, Deutsche Telecom) δεν είναι διατεθειμένη να δώσει μεγάλο premium από τη σημερινή τιμή, καθώς εκτιμά ότι θα χάσει, αφού οι μετοχές της που διαπραγματεύονται στα διεθνή χρηματιστήρια θα υποστούν πτώση.

Είναι η ανάλυση για λογαριασμό private equite ή hedge fund; Βάζει 7 ευρώ στην παρούσα τιμή!...

...Ενσωματώνονται οι υπεραξίες από την ακίνητη περιουσία που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, οι υπεραξίες από τη Romtelecom που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Ρουμανίας, αλλά και οι μεγάλες ταμειακές ροές του ομίλου οι οποίες θα ξεπεράσουν το 2008 τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ...

...Στο σκεπτικό των private equites και των hedge funds υπάρχουν και οι αποτιμήσεις αντίστοιχων με τον ΟΤΕ εταιριών που είναι κατά πολύ μεγαλύτερες...

Υ.Γ: Σήμερα που λήγουν τα παράγωγα θα έχουμε σαφέστερη απάντηση στο αν η αγορά είναι για... πάνω ή για κάτω. Πάντως, σταθερή εδώ δεν τη βλέπω να μένει.

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v