Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα ή και τα χαμηλότερα επίπεδα προβλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, ελλείψει νέων καταλυτών ή ειδήσεων που να μπορούν να κινήσουν την αγορά. Στο επίκεντρο σήμερα ο ΟΤΕ, λόγω της ανακοίνωσης των προσφορών για την Armentel.

Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, το κλίμα συσσώρευσης στην αγορά παραμένει, παρά τις ελκυστικές αποτιμήσεις.

Η Πειραιώς Securities εκτιμά ότι η περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα και η απουσία ειδήσεων ικανών να κινούν την αγορά θα διατηρήσουν την τάση συσσώρευσης.

Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει και η Proton Securities, καθώς δεν υπάρχουν ξεκάθαροι θεμελιώδεις καταλύτες.

Κάποιες ελαφρές κερδοσκοπικές κινήσεις στα blue chips έφεραν τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα του επιπέδου των 3.900 μονάδων, εν μέσω χαμηλού όγκου συναλλαγών. Σύμφωνα με την Εγνατία Finance, η εγχώρια αγορά δείχνει ξεκάθαρα σημάδια κόπωσης όσον αφορά μια αποφασιστική ανοδική κίνηση, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, εν μέσω ελλείψεως νέων καταλυτών.

Έτσι, η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της για συσσώρευση τιμών γύρω από τα τρέχοντα ή ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, βραχυπρόθεσμα. Στο επίκεντρο σήμερα θα βρίσκεται ο ΟΤΕ, εν αναμονή της ανακοίνωσης των προσφορών για την Armentel.

Τι έγινε χθες: Οι ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες μετοχών οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη 0,57% χαμηλότερα, αναφέρει η Marfin Analysis. Η ημερήσια αξία συναλλαγών ήταν μόλις 182 εκατ. ευρώ. Ο FTSE-20 και ο FTSE-40 σημείωσαν απώλειες 0,74% και 0,52% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v