Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό ημέρας μέσω δημοπρασιών ο Γ.Δ.

Ανοδικά έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, με οριακά κέρδη 0,05% και το Γενικό Δείκτη να κλείνει στο υψηλό ημέρας, υποβοηθούμενος από τις δημοπρασίες στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης. Στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας και εάν επιβεβαιωθούν τα κεκτημένα, δεν αποκλείεται να ενδυναμωθεί το σήμα αγορών που δόθηκε σήμερα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας που συνέπεσε και με τη λήξη των ΣΜΕ Σεπτεμβρίου, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, με το Γενικό Δείκτη σε εβδομαδιαία βάση να καταγράφει οριακά κέρδη 0,05% και από την αρχή του χρόνου 6,61%.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση τον ουσιαστικότερο ρόλο για το κλείσιμο του δείκτη στο υψηλό ημέρας έπαιξαν οι δημοπρασίες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι οποίες έστειλαν να κλείσουν στο υψηλό ημέρας δεικτοβαρείς τίτλους όπως Εμπορική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΟΠΑΠ.

Τεχνικά συμπεράσματα από τη σημερινή συνεδρίαση είναι δύσκολο να εξαχθούν, όμως αν ο FTSE επιβεβαιώσει σαν στήριξη τις 2.135 μονάδες δίνει σήμα αγοράς, κάτι που δεν έδωσαν ο Γενικός Δείκτης και ο FTSE M.

Κατά τους περισσότερους επαγγελματίες του χώρου, η Σοφοκλέους πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να δώσει ενδείξεις αφύπνισης και ο Γενικός Δείκτης να ξεκολλήσει από το στενό εύρος διακύμανσης των τελευταίων ημερών εάν θέλει να συγχρονιστεί με το θετικό momentum που επιδεικνύουν οι μεγαλύτερες διεθνείς αγορές, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση και εάν συνεχιστεί η ταλαιπωρία, όλο και περισσότεροι εν δυνάμει πωλητές θα μπαίνουν στον πειρασμό των ρευστοποιήσεων.

Από τους τίτλους του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΟΠΑΠ, αξιοσημείωτα κέρδη για Αγροτική, Εμπορική, Εθνική και θετική μεταβολή για Alpha Bank, Πειραιώς, Coca Cola, Intracom, ΚΑΕ, CosmOTE, OTE, Τιτάνα, Folli-Follie, ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Hyatt.

Αντίθετα με απώλειες που όμως δεν ξεπέρασαν τη μία ποσοστιαία μονάδα οι μετοχές των Eurobank, Γερμανού, Ελληνικών Πετρελαίων και Motor Oil.

Ο Γενικός Δείκτης παρά τις αρχικές διακυμάνσεις έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.905,98 μονάδες με κέρδη 0,87%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 238 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 34,6 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Διαφοροποιημένη προς το καλύτερο η τελική εικόνα με 166 ανοδικές μετοχές έναντι 79 πτωτικών και 13 τίτλοι με κέρδη από 5% έως 15,79%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές ξεχώρισαν οι θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων, όπως Δομική Κρήτης, Cyclon και Δρομέας, σημαντική κινητικότητα και κέρδη σε Altec και Κατσέλη, ενώ υψηλότερα κινήθηκαν ΝΕΛ, Σίδμα, Μπενρουμπή, ΕΛΒΑΛ και ορισμένοι ακόμη τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v