Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Praxis: Oφέλη για Κατσέλη από υπόθεση bake off

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 14 Σεπτεμβρίου 2006 για άρση των περιορισμών στην εμπορία του ψωμιού τύπου ”bake off” (κατεψυγμένο ψωμί), θα έχει θετική επίδραση στα μεγέθη του ομίλου της Κατσέλης εκτιμά η Praxis International σε note με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου.

Praxis: Oφέλη για Κατσέλη από υπόθεση bake off
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στις 14 Σεπτεμβρίου 2006 για άρση των περιορισμών στην εμπορία του ψωμιού τύπου ”bake off” (κατεψυγμένο ψωμί), θα έχει θετική επίδραση στα μεγέθη του ομίλου της Κατσέλης εκτιμά η Praxis International σε note με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου.

Κι αυτό γιατί η εν λόγω απόφαση δίνει την δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων και super market να πωλούν των εν λόγω τύπο ψωμιού. Οι δε μεγάλες αλυσίδες super market αποτελούν τους μεγαλύτερους πελάτες του ομίλου, ενώ παράλληλα σχεδιάζεται η ενίσχυση των σημείων πώλησης, τόσο στα super market όσο και του ιδίου δικτύου το οποίο αναμένεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να διπλασιαστεί.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή η νέα αγορά των bake off, σύμφωνα µε την διοίκηση του ομίλου, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων του ομίλου κατά 40,0% μέσα στην επόμενη 4ετία ενώ ιδιαίτερα θετική αναμένεται να είναι η επίδραση από την μείωση των επιστροφών, γεγονός που ασκεί θετική επίδραση στο μικτό περιθώριο κέρδους του ομίλου.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει επίσης ότι η εταιρία διαπραγματεύεται µε discount έναντι των διεθνώς συγκρίσιμων εταιριών της τάξεως του 16% µε βάση τον πολλαπλασιαστή κερδών 2007 και µε 21% µε βάση την σχέση P/BV.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα για τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στη διαδικασία ”bake off”, δηλαδή για το ψωμί το οποίο μεταφέρεται προψημένο στα super market, όπου αποψύχεται, θερμαίνεται ή και υποβάλλεται στην ”τελική έψηση” του, πριν διατεθεί ζεστό στους καταναλωτές. Αντίθετα το ψωμί στους φούρνους παρασκευάζεται στο ίδιο κατάστημα.

Στην ελληνική νομοθεσία δεν υπάρχει εγκύκλιος για την διαδικασία ”bake off”, παρά µόνο μια εγκύκλιος του 2001, η οποία εξισώνει τα προϊόντα αυτά µε το κανονικό ψωμί και παράλληλα αναφέρει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει ένα κατάστημα για προϊόντα ”bake off”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v