Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζήτηση τάσης σε στενό εύρος για Γ.Δ.

Εξαιρετικά ”στενή” μέχρι στιγμής η κίνηση του Γενικού Δείκτη, καθώς λείπουν οι βοήθειες από δεικτοβαρείς μετοχές, και έτσι το όποιο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής περιορίζεται στη δημόσια πρόταση της Λαϊκής Τράπεζας για Marfin Group και Εγνατία, όπως και σε περιορισμένο αριθμό επιμέρους μετοχών. Αναζητείται ο τίτλος-ηγέτης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκαν 35 λεπτά συνεδρίασης και ο Γενικός Δείκτης κινείται σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης, που μόλις και μετα βίας ξεπερνά τις 9 μονάδες, καθώς για πολλοστή φορά λείπουν οι ουσιαστικές βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, οι οποίες θα μπορούσαν να τον ωθήσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό πως από τις μετοχές του FTSE ποσοστιαία μεταβολή μεγαλύτερη του 1% και μάλιστα αρνητική καταγράφει ο τίτλος της Ελληνικής Τεχνοδομικής και της Folli Follie, ενώ όλες οι άλλες μετοχές, με χαμηλές κατά κύριο λόγο συναλλαγές, κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Τεχνικά, η εικόνα προς το παρόν δεν δείχνει να έχει διαθέσεις αλλαγής, αν όμως ο Γενικός Δείκτης για σήμερα και τις επόμενες δύο συνεδριάσεις επιβεβαιώσει στήριξη τις 3.885 μονάδες, δεν αποκλείεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, και συγκεκριμένα προς τις επόμενες αντιστάσεις που οριοθετούνται στις 3.897 και 3.907-11 μονάδες.

Στα μέχρι στιγμής αξιοσημείωτα της συνεδρίασης ασφαλώς δεσπόζουσα θέση κατέχει η δημόσια πρόταση της Λαϊκής Τράπεζας για τις μετοχές των Marfin Group και Εγνατίας Τράπεζας στα 30 ευρώ και στα 6,30 ευρώ αντίστοιχα, ενώ από εκεί και πέρα το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε μικρό αριθμό επιμέρους μετοχών όπως Lavipharm, Betanet, Δομική Κρήτης, ΕΤΕΜ, Veterin, Ιμπέριο, Unisystems και ελάχιστους ακόμα τίτλους.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, κατ’ αρχάς, ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί η αίσθηση ότι ο Δείκτης δεν θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Αν μάλιστα από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους βρεθεί ο τίτλος-ηγέτης που θα αναλάβει να τον βοηθήσει σε κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα τιμών, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό αρκετές μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδώσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v