Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λονδρέζικο άρωμα ωθεί (;) τη Σοφοκλέους

Με προσδοκίες ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο η παρουσίαση 30 εισηγμένων της Σοφοκλέους σε ξένους θεσμικούς, με την προσπάθεια να κρίνεται... εκ του αποτελέσματος. Την ίδια ώρα, η κίνηση του ομίλου Marfin επηρεάζει και το χρηματιστηριακό τοπίο. Υπό προϋποθέσεις είναι δυνατή η συντήρηση της ”μόχλευσης” σε έναν ευρύτερο μέρος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σήμερα ξεκινά το διήμερο παρουσίασης 30 ελληνικών επιχειρήσεων σε θεσμικούς στο Λονδίνο την ίδια ώρα που ένας νέος μεγάλος παίκτης αναδύεται στο ελληνικό τραπεζικό σκηνικό.

Αναμφίβολα πρόκειται για την πρώτη, σε βαθμό και έκταση, συγκροτημένη προσπάθεια διαφήμισης ελληνικών επιχειρήσεων στην κυριότερη αγορά της Ευρώπης- κίνηση της οποίας η αποτελεσματικότητα μένει να φανεί.

Κατά την εκτίμησή μας, οι πιθανές εισροές κεφαλαίων προς μετοχές εταιρειών που παρουσιάζονται αφορά σχεδόν αποκλειστικά στις ίδιες τις εισηγμένες, τις ουσιαστικές προοπτικές και μεγέθη τους, τη δυνατότητα να πείσουν τους ξένους.

Στο ρυθμό του Λονδίνου θα μπορούσε να κινηθεί ένα μέρος της αγοράς, αν και κατά την εκτίμησή μας το ενδιαφέρον θα παραμένει επικεντρωμένο σε επιμέρους κινήσεις και διεργασίες.

Είτε αυτές αφορούν την θετική προσέγγιση της Morgan Stanley για Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, τη δημιουργία ηγετικού παίκτη στο χώρο των τραπεζών από τη Marfin (δες σχετικό θέμα), ήδη δρομολογημένες εξελίξεις στο χώρο της ακτοπλοΐας (δες σχετικό θέμα για Μινωικές), τα νεότερα από την Ελαΐδα, τα ΕΛΠΕ, τη συνεργασία Info-quest και γαλλικής EDF, είτε τις πιθανές ενέργειες του ομίλου Intralot σε διεθνές επίπεδο.

Θα επιμείνουμε και σήμερα, κάτι που δεν μας ”βγήκε” χθες, πως ο Γενικός Δείκτης μπορεί να δώσει άμεσα τιμές πάνω από τις 3.900 μονάδες.

Χθες είναι αλήθεια πως η Εθνική ήταν μόνη της, αν και περιμέναμε μεγαλύτερη βοήθεια από ΟΤΕ, ΔΕΗ και ενδεχομένως Eurobank.

Να δούμε σήμερα και αύριο ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες ορισμένων εισηγμένων.

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα παραμείνει τουλάχιστον ουδέτερο (ή με μικρή διόρθωση), θα είναι εύκολη για ακόμα μια συνεδρίαση η συντήρηση της ”μόχλευσης” ενός ευρύτερου μέρους της αγοράς.

Σε αυτή την περίπτωση ”παίκτες” και πρωταγωνιστές αυτής της διαδικασίας έχουν ξεχωρίσει ή ξεχωρίζουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v