Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάση από ευρωαγορές λαμβάνει το Χ.Α.

Η Εθνική από μόνη της δεν επαρκεί για να κρατήσει την αγορά, παρά τις αυξημένες συναλλαγές και την αξία που πραγματοποιείται στη μετοχή της. Την προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς δεν διευκολύνει ούτε και το διεθνές κλίμα, όπως αυτό διαμορφώνεται αρνητικό στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο περίπου 1 προς 2 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα ξένα χρηματιστήρια επηρεάζουν τη Σοφοκλέους και ακυρώνουν την όποια θετική προδιάθεση υπήρχε από νωρίς το πρωί.

Είναι ενδεικτικό πως από τον ASE 20 μόνο η Εθνική και ελάχιστα οι ΟΠΑΠ, Εμπορική και Αγροτική ακολουθούν θετικά, με τις Alpha Bank, Eurobank, ΟΤΕ και ΔΕΗ να διαμορφώνονται χαμηλότερα.

Ο ASE 20 υποχωρούσε κατά 0,19% (στις 14:10΄), με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 3.875 μονάδες (-0,27%).

Με συναλλαγές περίπου στα 112 εκατ. ευρώ εκείνη την ώρα, από τα οποία μόνο 29 εκατ. ευρώ αφορούσαν στις συναλλαγές της Εθνικής (854.000 τεμάχια).

Με τη σχέση ανοδικών/καθοδικών να διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, βλέπουμε πως η αρχική ασθενής σχέση έχει επιβαρυνθεί περισσότερο στη συνέχεια.

Η εικόνα που παρουσιάζεται και πάλι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, μεταθέτει για… ευθετότερο χρόνο την όποια προσπάθεια ”μόχλευσης” στο υπόλοιπο της αγοράς.

Ούτως ή άλλως, άξια αναφοράς θετική μεταβολή σημειώνεται μόνο για τις μετοχές της Βιοτέρ, των Info-Quest, Δομική Κρήτης, Φουρλής, Ιμπέριο, Eurodrip, Ιατρικό, Unisystems, και λίγων ακόμη τίτλων με ποσοστό μεταβολής γύρω στο 1-1,5%.

Μάλιστα στις 14:15΄ η τάση του ASE 20 επιβαρύνθηκε (-0,30%), οδηγώντας χαμηλότερα κατά 0,34% και προς τις 3.870 μονάδες τον Γενικό Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v