Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η τριπλή συγχώνευση Marfin-Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου-Εγνατίας Τράπεζας, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ όσον αφορά την εθελουσία έξοδο και τον διαγωνισμό για την Armentel, οι κινήσεις της ΔΕΗ για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η τριπλή συγχώνευση Marfin-Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου-Εγνατίας Τράπεζας, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ όσον αφορά την εθελουσία έξοδο και τον διαγωνισμό για την Armentel, οι κινήσεις της ΔΕΗ για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Marfin: Σημαντικές εξελίξεις, με δημόσιες προτάσεις, στο πολυδιάσπαρτο τραπεζικό σχήμα Marfin-Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου-Εγνατία Τράπεζα αναμένονται σήμερα το πρωί, πριν την έναρξη των χρηματιστηριακών συνεδριάσεων σε Κύπρο και Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της Λαϊκής, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφάσισε την ενοποίηση των εργασιών μέσω του συνδυασμού δημοσίων προτάσεων, ενώ το νέο σχήμα θα έχει έδρα τη Λευκωσία, όπως γράφει η Ημερησία.

ΟΤΕ: Μείωση της συνολικής δαπάνης για τις αποδοχές προσωπικού κατά περίπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως θα είναι το άμεσο όφελος του ΟΤΕ από την εθελουσία έξοδο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των στελεχών του Οργανισμού, αναφέρει η Ναυτεμπορική. Η μείωση αυτή θα εμφανιστεί στο σύνολο της χρήσης 2007.

Εν τω μεταξύ, χθες η διοίκηση του Οργανισμού έλαβε γνώση των προσφορών για την Armentel από το σύμβουλο της διαδικασίας, ωστόσο δεν ανακοινώθηκε τίποτα σχετικό, καθώς επίκειται η ενημέρωση της αρμενικής κυβέρνησης.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Σε κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν ότι θα κατέλθουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην παραχώρηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ στην Cosco.

Intralot: Για ”φλερτ” της Intralot με την αμερικανική εταιρεία G-Tech για στρατηγική συμμαχία, η ακόμη κια εξαγορά της πρώτης από τη δεύτερη, κάνει λόγο η Ημερησία.

Alpha Ασφαλιστική: Ανοικτό παραμένει το ενδιαφέρον του ομίλου Eureko, μέσω της θυγατρικής του Interamerican, για την εξαγορά της Alpha Ασφαλιστικής στο πλαίσιο των συζητήσεων με την Alpha Bank για την πώληση της ασφαλιστικής, σύμφωνα με την Καθημερινή.

ΕΛΠΕ: Στη σύσταση θυγατρικής εταιρείας για την επέκτασή τους στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προχώρησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η θυγατρική θα φέρει την επωνυμία ”Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Ε” και θα εδρεύει στο Μαρούσι. Σκοπός της εταιρείας θα είναι η παραγωγή, διάθεση και εμπορία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και η συμμετοχή σε άλλες εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής, διάθεσης και εμπορίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

ΔΕΗ: Σε κοινοπραξία με το αμερικανικό ενεργειακό Fund, Contour Global, και την Alpha Finance σκοπεύει να διεκδικήσει η ΔΕΗ το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, στη Βόρεια Ελλάδα. Χθες η πρόταση για τη σύσταση της κοινοπραξίας συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, όμως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 26 Σεπτεμβρίου.

Μινωικές Γραμμές: Το πρώτο βήμα για την αποσυμφόρηση στις γραμμές της Αδριατικής κάνουν οι Μινωικές Γραμμές με την πώληση του πλοίου ”Αριάδνη Παλάς”. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση των Μινωικών Γραμμών ”έχει δεχθεί μια πολύ ικανοποιητική πρόταση” για την αγορά του ”Αριάδνη” από ιταλικό ναυτιλιακό όμιλο και δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσει στην πώληση του πλοίου, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Γαλακτοβιομηχανία: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την έκδοση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της πολυαναμενόμενης εισήγησης για την ύπαρξη καρτέλ στη γαλακτοβιομηχανία. Ο υπουργός Ανάπτυξης απαίτησε από την Επιτροπή να ολοκληρώσει το πόρισμα για το γάλα εντός τριάντα ημερών το αργότερο.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v