Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται η ανοδική αντίδραση

Ενδυναμώνεται η ανοδική αντίδραση, με τον Γενικό Δείκτη να πιάνει τις 3.920 μονάδες. Σημαντικά κέρδη για Εθνική, Alpha Bank, χρήσιμες στηρίξεις από ΟΤΕ και ΔΕΗ. Πληθαίνουν οι μετοχές εταιριών μεσαίας - μικρής κεφαλαιοποίησης με υπεραπόδοση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθερά πάνω από τις 3.900 μονάδες συνεχίζεται η διακύμανση του Γενικού Δείκτη. Αντίδραση με ισομερή θετική κίνηση των βασικότερων δεικτών ASE 20, Mid 40 και SC 80, ενώ στις 14:50 για 150 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο ”πράσινο”, η δε συνολική αξία των μετοχών έφθανε στα 150 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό του κλίματος που διαμορφωνόταν στην αγορά ήταν το γεγονός πως εκείνη την ώρα ο Δείκτης βρισκόταν σε διαπραγμάτευση πολύ κοντά στην ”κορυφή” ημέρας των 3.918 μονάδων, με αιχμή πάντα τις Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Το ενθαρρυντικό, κατά την εκτίμησή μας, είναι η επιβεβαίωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς οι αγοραστές εδώ και ώρα επιμένουν μέχρι τα υψηλά των 19,14 ευρώ (1,3%).

Θα επιμείνουμε πως η θέση της στήλης (προσωπικά του γράφοντος) είναι ξεκάθαρη ως προς τη στόχευση της μετοχής, με πιθανότατη την υπέρβαση των 20 ευρώ.

Από το ευρύτερο μέρος της αγοράς που παρουσίαζε ομολογουμένως ενθαρρυντική εικόνα, θα επιμέναμε περισσότερο σε νέες, ενδιαφέρουσες εισόδους, με χαρακτηριστικότερη αυτή της Betanet.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια άκρως εξειδικευμένη, υγιή επιχείρηση στον ευρύτερο δομικό - κατασκευαστικό χώρο, με διοίκηση χαμηλών τόνων, θεωρούμε τις σημερινές συναλλαγές (320.000 τεμάχια στις 14:55) καλοδεχούμενη ένδειξη.

Όπως επίσης την είσοδο του Κέκροπα με απόδοση 9,3% στα 13,60 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση γνώριμών μας μετοχών όπως Δομική Κρήτης, Lavipharm, Veterin, Παΐρης, Cyclone, Rainbow, Νεώριον και αρκετών ακόμα τίτλων από αυτή την κατηγορία.

Στις 14:57 ο Γενικός Δείκτης ξεπερνούσε την ημερήσια ”κορυφή”, με τιμές προς τις 3.920 μονάδες.

Θα λέγαμε πως η σημερινή συνεδρίαση πληροί τις περισσότερες από τις τεχνικής μορφής ενδείξεις για να επιμείνουμε βραχυπρόθεσμα στη συντήρηση της τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v