Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η απόφαση της ΦΑΓΕ για διακοπή της κυκλοφορίας φρέσκου γάλακτος, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Marfin, τα επιχειρηματικά σχέδια της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η απόφαση της ΦΑΓΕ για διακοπή της κυκλοφορίας φρέσκου γάλακτος, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Marfin, τα επιχειρηματικά σχέδια της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

ΦΑΓΕ: Σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέσκου γάλακτος προχωρά από το τέλος του μήνα η ΦΑΓΕ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, η ΦΑΓΕ θα ρίξει το βάρος στο γάλα ”10”, καθώς και στα υπόλοιπα προϊόντα υψηλής παστερίωσης.

Marfin: Marfin Popular Bank είναι η επωνυμία της νέας τράπεζας που θα δημιουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των δημόσιων προτάσεων της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου προς τη Marfin Bank και την Εγνατία Τράπεζα και στόχος είναι η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων στην ελληνική αγορά από 142 σήμερα στα 240 το 2009. Άμεσος στόχος, που θα επιτευχθεί σύντομα, είναι η εισαγωγή της Λαϊκής Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σε διάστημα 5-6 μηνών στο Χρηματιστήριο του Ντουμπάι. Επίσης, θα γίνει dislisting για τις μετοχές της Εγνατίας και της Marfin Bank από τη Σοφοκλέους, ενώ για τη Marfin Group, εάν αυτό δεν επιτευχθεί, θα εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.

Εν τω μεταξύ, η Marfin Financial Group ρευστοποίησε τη συμμετοχή της στην Τράπεζα Πειραιώς. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, αναθερμαίνεται και πάλι το ”φλερτ” μεταξύ Ιασώ και ομίλου Marfin, καθώς χρηματιστηριακές πηγές αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του χρηματοπιστωτικού ομίλου να προσεταιριστεί μετόχους που κατέχουν συνολικά ποσοστό 35 - 40%.

Εθνική Τράπεζα: Στόχος κεφαλαιοποίησης για την Εθνική Τράπεζα είναι τα 20 δισ. ενώ ήδη σήμερα έχει πλησιάσει τα 16 δισ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, το επιτελείο της προγραμματίζει παρουσιάσεις της μετοχής της τον Οκτώβριο σε Ντουμπάι, Μπαχρέιν, Κουβέιτ και Σιγκαπούρη.

Eurobank: Συνεχίζονται οι εξαγορές της Eurobank, από την Ουκρανία και την Πολωνία έως την Αίγυπτο. Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητά της με κεφάλαια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, που θα προκύψουν από την ισόποση τιτλοποίηση δανείων από το χαρτοφυλάκιο των χορηγήσεων προς μικρές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την ”Ημερησία” η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η απόκτηση της Bank of Alexandria, όπου αναμένεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση όσον αφορά στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών, για τις οποίες η καταληκτική ημερομηνία αναμένεται να μεταφερθεί στο πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου.

ΟΤΕ: Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης στον ΟΤΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2006 - 2007. Όπως γράφει η ”Ημερησία”, σύμφωνα με πληροφορίες δεν τέθηκε το θέμα της αλλαγής του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. Επίσης, η διοίκηση πρότεινε στους εργαζομένους αυξήσεις 12,2%, ενώ εκείνοι από την πλευρά τους ζητούν αυξήσεις 16% για τη διετία.

Jumbo: Την επέκτασή της και στην αγορά της Ρουμανίας ανακοίνωσε η διοίκηση της Jubmo, με αφορμή την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων της χρήσης 2005 - 06.

Τράπεζες: Αν και σήμερα φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει την ταχύτατη άνοδο των κερδών των τραπεζών κατά την επόμενη τριετία, τα επιτελεία τους κάθε άλλο παρά εφησυχάζουν, αναφέρει το κεντρικό θέμα της εφημερίδας ”Μέτοχος”. Μέσω επιθετικών κινήσεων από τη μια πλευρά και μέσω προσπαθειών για συγκράτηση του κόστους τους από την άλλη, ακονίζουν τα… ξίφη τους για έναν πιθανό ”πόλεμο” που θα ξεσπάσει όταν η ραγδαία επέκταση στη λιανική τραπεζική φθάσει στα όριά της, δηλαδή από το 2009 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v