Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πλώρη” για υψηλότερα

Στα περίπου 125 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται οι συναλλαγές στις 13:10, Με τους αγοραστές να επιμένουν στα 34 ευρώ για την Εθνική, τον ΟΤΕ λίγο χαμηλότερα της υφιστάμενης ”κορυφής” και εισροές κυρίως ξένων κεφαλαίων να προσδίδουν ενδιαφέρον και τάση στη συνεδρίαση. Στο περίπου 3 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών με αρκετές νέες εισαγωγές στην ομάδα των κερδισμένων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα... ταμπλό προς το ”πράσινο”. Η σημερινή συνεδρίαση πληροί (και ικανοποιεί) την προϋπόθεση της αύξησης των συναλλαγών που είναι ικανή να διαμορφώσει τάση και να φέρει την αγορά υψηλότερα.

Από την προηγούμενή μας ενδοσυνεδριακή αναφορά θα σταθούμε στην περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου που έφτανε τα 115 εκατ. ευρώ στις 13:10΄.

Με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στις 2.160 μονάδες, τους αγοραστές στη μετοχή της Εθνικής να επιμένουν πέριξ και λίγο χαμηλότερα των 34 ευρώ, ενώ απόλυτα ενθαρρυντική εμφανίζεται η εικόνα μετοχών όπως Eurobank, Cosmοτε, ΔΕΗ, Πειραιώς και Αγροτικής.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ με τρέχουσα τιμή στα 19,22 ευρώ, θα σταθούμε λίγο περισσότερο στην καλή ανάλυση της Fortius, που προσεγγίζει την τεχνική συμπεριφορά του Οργανισμού.

Η κατά κανόνα διορατική χρηματιστηριακή αναφέρεται στο υφιστάμενο υψηλό των 19,34 ευρώ, βάζοντας ως στόχο την περιοχή των 20 ευρώ- ανάλυση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Το ενδιαφέρον είναι πως η σχέση ανοδικών/καθοδικών έχει διευρυνθεί προς το 3 προς 1 με αρκετές ενθαρρυντικές νέες παρουσίες στην πρώτη ομάδα.

Καλύτερη είναι η περίπτωση της Rainbow στα 4 ευρώ, καθώς η εταιρία παρουσίασε ομολογουμένως ικανοποιητικά αποτελέσματα χρήσης ’06. Η μετοχή της ΚΛΜ διαμορφώνεται στα 3,58 ευρώ, αν και κατά την εκτίμησή μας και σε αυτή την αποτίμηση η καλή εταιρία είναι μάλλον φθηνή.

Η μετοχή της Ιμπέριο έχει κερδίσει περίπου 0,2 ευρώ τις τελευταίες ημέρες μάλλον αθόρυβα, με τη διοίκησή της να ετοιμάζει τον σχεδιασμό της που θα δημοσιοποιηθεί σε εύθετο χρόνο (μετά από περίπου έναν μήνα).

Η μετοχή της Kleemann, μιας εξειδικευμένης εταιρίας με έδρα το Κιλκίς, που... απαξιωνόταν από τους εγχώριους θεσμικούς, διαμορφώνεται πλέον προς τα 7,86 ευρώ.

Η Παντεχνική διαμορφώνεται στα 3,40 ευρώ, με την αποτίμηση της συμμετοχής της στους φορείς της Αττικής Οδού να... ξεπερνά την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία, με τη Μουζάκης στα 1,41 ευρώ και τις συζητήσεις να συνεχίζονται, με τη Νηρέας όπου πραγματοποιούνται ”πακέτα” να φθάνει στα 3,74 ευρώ και την ΕΤΕΜ να διαμορφώνεται στα 2,15 με συναλλαγές 145.000 τεμαχίων στις 13:15.

Μας αρέσει η αγορά. Και χθες αλλά περισσότερο σήμερα, περιμένουμε στη συνέχεια και μέχρι τις 14:00΄ τη συντήρηση του ενδιαφέροντος των ξένων κυρίως για τη μετοχή της Εθνικής και τη διαφαινόμενη καταγραφή νέας ”κορυφής” για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Από καθαρά τεχνικής πλευράς, βραχυπρόθεσμα, ενδιαφέρον νομίζουμε πως παρουσιάζει και η απεικόνιση της μετοχής της ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v