Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΕΧ: Νέες, χαμηλότερες τιμές από HSBC, Egnatia

Στα 9,6 από 10,4 ευρώ μείωσε τη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή της Ελληνική Τεχνοδομική η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”. O oίκος προχώρησε σε περιορισμό των προβλέψεών του για τα κέρδη ανά μετοχή της κατασκευαστικής για την περίοδο 2006-2008 κατά 12%-19%.

ΕΛΤΕΧ: Νέες, χαμηλότερες τιμές από HSBC, Egnatia
Στα 9,6 από 10,4 ευρώ μείωσε τη θεωρητική τιμή-στόχο για τη μετοχή της Ελληνική Τεχνοδομική η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, μετά τα ισχνά αποτελέσματα του κατασκευαστικού κλάδου στο β’ τρίμηνο, η Ελληνική Τεχνοδομική εξέδωσε προειδοποίηση κερδοφορίας, περιορίζοντας την εκτίμησή της για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης κατά 13% στα 73 εκατ. ευρώ.

Ως εκ τούτου, η HSBC προχώρησε σε περιορισμό των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της κατασκευαστικής για την περίοδο 2006-2008 κατά 12%-19%, ώστε να ευθυγραμμιστεί με τα χαμηλότερα κατασκευαστικά περιθώρια κερδοφορίας.

Αυτό οδηγεί σε μείωση της τιμής-στόχου κατά 9,4% στα 9,6 ευρώ. Ωστόσο διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή, λόγω ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών.

Εν τω μεταξύ, σε μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής κατά 3,7% στα 9,15 ευρώ προχώρησε και η Egnatia Finance, σε σημερινή της (22/9) έκθεση μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας της κατασκευαστικής.

Ωστόσο, η τιμή-στόχος αφήνει περιθώριο ανοδικής κίνησης 17,6%, κάτι που οδηγεί και σε διατήρηση της σύστασης ”buy”. Επισημαίνει δε ότι στην τιμή-στόχο δεν περιλαμβάνονται το έργο Μαλιακός-Κλειδί αλλά και οι διαγωνισμοί για το έργο Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος και την επέκταση της Αττικής Οδού.

Εν τω μεταξύ, η Praxis AΧΕΠΕΥ, σε σημερινό (22/9) της report επισημαίνει ότι αφαιρεί την εταιρία από τις επενδυτικές της επιλογές λόγω της υποβάθμισης των εκτιμήσεων της διοίκησης.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η υποβάθμιση των εκτιμήσεων του ομίλου σε επίπεδο λειτουργικών κερδών κατά 22,3%, καθώς επίσης και η διατήρηση των λειτουργικών κερδών στο επίπεδο του 10,0% καθιστούν την αποτίμηση του ομίλου ιδιαίτερα απαιτητική, τόσο σε όρους πολλαπλασιαστή κερδών όσο και σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τις διεθνώς συγκρίσιμες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v