Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η δίκη για τις ”μετοχές-φούσκες”

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με κατηγορούμενους 13 άτομα, χρηματιστές, προέδρους και βασικούς μετόχους εισηγμένων εταιριών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρωτοδίκως, το δικαστήριο έχει επιβάλει σε κατηγορουμένους, μεταξύ άλλων, ποινές φυλάκισης τριών έως πέντε ετών με αναστολή.

Συνεχίζεται η δίκη για τις ”μετοχές-φούσκες”
Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η δίκη που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με κατηγορούμενους 13 άτομα, χρηματιστές, προέδρους και βασικούς μετόχους εισηγμένων εταιριών στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Πρόκειται για υπόθεση χειραγώγησης μετοχών εταιριών που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στη ”φούσκα” του χρηματιστηρίου το 1999.

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις χρηματιστηριακής νομοθεσίας είναι γνωστός χρηματιστής, Γιώργος Μπατατούδης, πρόεδρος και κύριος μέτοχος των εταιριών ΙΝΤΕΡΣΑΤ και ΕΡΓΑΣ, Σπύρος Τασόγλου, κύριος μέτοχος της ΤΑΣΟΓΛΟΥ DELONGHI, Ηλίας Τσοτάκος, χρηματιστής, Παναγιώτης Πανούσης, πρόεδρος και βασικός μέτοχος της ΑΤΤΙΚΑΤ, Δημήτρης Ράνιος, σύμβουλος επιχειρήσεων, Κωνσταντίνος Στέγκος, Χρυσή και Στυλιανή Στέγκου, μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής, Ηλίας Μπογδάνος, πρόεδρος της Active Επενδυτικής, Κωνσταντίνος Αρνοκούρος, χρηματιστής, και Αθανάσιος Λιάγγος, χρηματιστής.

Πρωτοδίκως, το δικαστήριο έχει επιβάλει στους παραπάνω ποινές φυλάκισης τριών έως πέντε ετών με αναστολή και χρηματικά πρόστιμα από 140 ευρώ μέχρι 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999, με σκοπό την αθέμιτη ωφέλεια, οι κατηγορούμενοι μεταχειρίστηκαν επιτήδεια μέσα για την παραπλάνηση του κοινού, χάριν επηρεασμού του χρηματιστηρίου, σκοπεύοντας στον προσπορισμό αθέμιτης περιουσιακής ωφέλειας, διέσπειραν ψευδείς ανακοινώσεις προς τους αρμόδιους υπαλλήλους του Χ.Α. προκαλώντας πλάνη σε αυτούς περί των πραγματικών τιμών διεξαγωγής των συναλλαγών και προέβησαν σε πωλήσεις πακέτων μετοχών των εταιριών σε τιμές ανά μετοχή σημαντικά κατώτερες από τις ανακοινωθείσες στο επενδυτικό κοινό από τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου.

Εύα Καραμανώλη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v