Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλεάνθους: Εντός Οκτωβρίου η πλατφόρμα ΧΑ - ΧΑΚ

Τη διαβεβαίωση ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα των χρηματιστηρίων Αθηνών και Κύπρου θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου του 2006, έδωσε μιλώντας στη StockWatch ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, Άκης Κλεάνθους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου, αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επίσημα δοκιμαστικά στο ΧΑΚ.

Κλεάνθους: Εντός Οκτωβρίου η πλατφόρμα ΧΑ - ΧΑΚ
Τη διαβεβαίωση ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα των χρηματιστηρίων Αθηνών και Κύπρου θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου του 2006, έδωσε μιλώντας στη StockWatch ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, Άκης Κλεάνθους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χρηματιστηρίου, αύριο αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επίσημα δοκιμαστικά στο ΧΑΚ και να ξεκινήσει η εκκαθάριση η οποία θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Στις 3-5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν επίσημα δοκιμαστικά και στα δύο χρηματιστήρια, ώστε να διαπιστωθεί η ετοιμότητα για την έναρξη του εγχειρήματος. ”Σίγουρα πάντως η πλατφόρμα θα ξεκινήσει εντός Οκτωβρίου. Το έργο αυτό δεν είναι γεφύρι της Άρτας”, υπογράμμισε ο κ. Κλεάνθους.

Αναφορικά με τα μέλη εξ Ελλάδας που ενεγράφησαν στο ΧΑΚ, τόνισε ότι ”μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο κυπριακό χρηματιστήριο 11 μέλη και 10 θεματοφύλακες. ”Το ενδιαφέρον ενόψει της έναρξης της πλατφόρμας είναι τεράστιο και συνεχώς ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται”, είπε.

Σχετικά με την εκκρεμότητα που υπάρχει με το φορολογικό καθεστώς των αμοιβαίων κεφαλαίων, ο κ. Κλεάνθους έριξε το μπαλάκι στο Υπουργείο Οικονομικών. ”Το θέμα αυτό έχει ύψιστη σημασία για την κεφαλαιαγορά και θα πρέπει το ΥΠΟΙΚ σύντομα να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή για ψήφιση. Σίγουρα όμως η κοινή πλατφόρμα δεν θα περιμένει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για να ξεκινήσει”, ξεκαθάρισε.

Τέλος, ο κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε και στο νέο κτίριο του ΧΑΚ στο οποίο θα στεγαστούν σε 16 περίπου μήνες. ”Το μοντέρνο αυτό κτίριο βρίσκεται στην οδό Βύρωνος στην Λευκωσία και είναι 1500 τ.μ. Θα κοστίσει περίπου £2 εκ. και το ποσό αυτό θα δοθεί μέσω ψήφισης συμπληρωματικού προϋπολογισμού από τη Βουλή, λίαν συντόμως”, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v