Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια κατοχύρωση υπεραξιών σε Εθνική - ΟΤΕ

Λίγο χαμηλότερα έφθασαν οι πωλητές σε Εθνική και ΟΤΕ, δηλαδή όσοι κατοχυρώνουν υψηλότατες υπεραξίες και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα μίας - δύο εβδομάδων. Πέριξ και λίγο χαμηλότερα των 3.970 μονάδων διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης με αναλογία ανοδικών/καθοδικών στο περίπου 1 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ζυμώσεις εντός του εύρους αντίστασης των 3.970-3.990 πραγματοποιούνται, με λογική και αναμενόμενη τη μικρή κατοχύρωση θέσεων σε Εθνική και ΟΤΕ. Και στις δύο μετοχές η σχέση προσφοράς - ζήτησης φαίνεται να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής σε ελεγχόμενο επίπεδο, αφού δεν διαπιστώνεται ιδιαίτερη σπουδή για περισσότερες πωλήσεις.

Εύλογα οι ξένοι ”παίκτες” που έχουν το ”πάνω χέρι” και σε Εθνική, ΟΤΕ, κινούνται και στην ελληνική αγορά σύμφωνα με το πώς κυμαίνονται οι βασικοί δείκτες στα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια, και ειδικότερα το πώς διαμορφώνονται οι δείκτες, κυρίως ο S&P, στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο στη Σοφοκλέους σημειώνεται, αυτή την εβδομάδα, μια μικρή υστέρηση έναντι των ξένων αγορών, καθώς με τα... τερτίπια των ανοιχτών πωλητών και των ρυθμιστών της τελικής τιμής στη δημοπρασία, χάθηκαν δύο συνεδριάσεις έντονης ανόδου σε Ευρώπη και Αμερική.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν λίγο χαμηλότερα των 3.970 μονάδων και αφού προηγουμένως είχε καταγραφεί ”κορυφή” στις 3.978,7 μονάδες. Επίπεδο το οποίο αντιστοιχούσε στις 2.176,7 του ASE 20, που εν συνεχεία υποχώρησε προς τις 2.169,5 (-0,13%).

Από πλευράς μετοχών θα πρέπει να σημειωθεί πως κατ’ αρχάς η σχέση παραμένει στο περίπου 1 προς 1, με την Jumbo να φθάνει προς τα 12,50 ευρώ, μετά την ανακοίνωση για τη λειτουργία άλλων 6 νέων πολυκαταστημάτων, την Έδραση στο 1,15 ευρώ (μετά την ανάληψη έργων σε Ρουμανία - Κουβέιτ), αλλά και τις Ικτίνος, Βωβός, Άλμα, Unisystems, Cyclon (στο 1,88 ευρώ), Sprider (στα 4,06 ευρώ), Frigoglass (στα 15,14 ευρώ), Δομική Κρήτης (στα 2,73 ευρώ) και ορισμένους ακόμα τίτλους.

Για τη συνέχεια, μέχρι τις 14:00, θα ήταν λογική μια περαιτέρω μικρή διόρθωση του Γενικού Δείκτη προς τις 3.960 μονάδες, καθώς θα πρέπει να βεβαιωθούν η στήριξη της Εθνικής (στα 34,4 ευρώ) και του ΟΤΕ (στα 19,84 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v