Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιος δεν θέλει τη... βροχή;

Σε ΟΤΕ, Εθνική και Alpha Bank οι αγοραστές επανήλθαν πιεστικότεροι μετά τις 14:30, ωθώντας τον Γενικό Δείκτη και πάλι προς τις 3.965 μονάδες και δίνοντάς μας την αίσθηση πως μάλλον άμεσα η ιδιότυπης μορφής συσσώρευση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Σοφοκλέους βαίνει προς ολοκλήρωση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χάνει και πάλι την επαφή με το εύρος των 3.970-3.980 η αγορά. Είτε πρόκειται περί... διαβολικής σύμπτωσης είτε για κάτι απλούστερο, δηλαδή μια καλά οργανωμένη... χειραγώγηση, στην περιοχή του εύρους βγαίνουν πωλήσεις που ”σβήνουν” την όποια διάθεση υπεραντίδρασης και κατοχυρώνονται βραχυπρόθεσμες υπεραξίες.

Σε κάθε περίπτωση, ο θυμόσοφος λαός λέει… μια του… κλέφτη, δυο… τρεις και τον τσακώσαμε.

Είναι προφανές πως όσο περνούν οι συνεδριάσεις με προφανή πλέον τα χαρακτηριστικά μιας ουσιαστικής χειραγώγησης, βασικές μετοχές και δείκτες συσσωρεύονται σε βαθμό εντυπωσιακό. Κάτι που παραπέμπει σε ”ξέσπασμα”, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Μέχρι τότε όμως θα βλέπουμε τους αγοραστές στον ΟΤΕ να φθάνουν όλο και πιο κοντά προς το 20άρικο, την Εθνική να κρατά σήμερα μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, την Alpha Bank να εμφανίζει ένα ενδιαφέρον διάγραμμα και αγοραστές να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στις μετοχές των Motor Oil και Ελληνικών Πετρελαίων.

Στοιχείο που χρήζει αναφοράς είναι ο τζίρος, καθώς μέχρι τις 14:25 διαμορφωνόταν στα 240 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην αναλογία ανοδικών / καθοδικών, αυτή διαμορφωνόταν σε 120 προς 90, με άκρως ενδιαφέρουσα την για ακόμα μια συνεδρίαση υπεραπόδοση της μετοχής της Cyclon.

Μάλιστα στη μετοχή πραγματοποιούνται σήμερα συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές, πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων ημερών, και με την τιμή να διαμορφώνεται μέχρι το υψηλό του 1,97 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και υπεραντίδραση διαμορφώνεται για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση στη μετοχή της Intracom (προς τα 5,12 ευρώ), αλλά και σε μετοχές των Vivartia, Lavipharm, ΕΛΤΟΝ, Unisystems και ορισμένων ακόμη.

Σταδιακά μετά τις 14:30 οι αγοραστές έθεσαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, καθώς στέρευε και πάλι η προσφορά, φέρνοντας τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 3.965 μονάδων.

Έχουμε την αίσθηση πως η σημερινή και πιθανότατα η αυριανή συνεδρίαση είναι καθοριστικές για τη βραχυ-μεσοπρόθεσμη τάση και δεν αποκλείεται να έχουμε άμεσα επαρκείς ενδείξεις για την επερχόμενη… εκτόνωση της αγοράς, είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, καθώς εκτιμούμε πως αυτή η ιδιότυπη συσσώρευση (κατ’ άλλους χειραγώγηση) βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v