Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Όλα τα λεφτά” ο ΟΤΕ

”Όλα τα λεφτά” των ξένων, που φαίνεται να γνωρίζουν κάτι περισσότερο από το... παρασκήνιο, είναι ο ΟΤΕ. Οι εντολές δίνονται πλέον ξεκάθαρα προς το ”20άρικο”, δικαιώνοντας απόλυτα την επιμονή όσων υπεραμύνονταν της ανοδικής αντίδρασης της μετοχής. Ενδιαφέρουσα, τεχνικά η κίνηση της Alpha Bank. ”Γλείφει” την αντίσταση των 3.970 μονάδων ο Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο ΟΤΕ ”βγάζει μάτια”. Με συναλλαγές περίπου 800.000 τεμαχίων (στις 12:12΄) διαμορφωνόταν μέχρι και 1,7% ψηλότερα, στα 19,84 ευρώ. Η θέση μας για τη μετοχή του ΟΤΕ είναι εδώ και καιρό απόλυτα σαφής, ξεκάθαρη και δεδομένη.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν μέσα στο εύρος αντίστασης, πέριξ των 3.970 μονάδων, με θετική απόδοση 0,88% και συναλλαγές περίπου 132 εκατ. ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχώριζαν κυρίως η μετοχή της Alpha Bank (στα 21,28 ευρώ με 1,24%), και της Αγροτικής στα 4,16 ευρώ, ενώ οι συναλλαγές (199.000 τεμάχια) στη μετοχή της Εθνικής έδιναν την εντύπωση πως το ”παιχνίδι” (μάλλον) λόγω παραγώγων των προηγούμενων δυο συνεδριάσεων ή λαμβάνει τέλος ή... μετατίθεται για αργότερα.

Πάντως, με βάση τον τζίρο που είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τις 12:15΄, θα λέγαμε πως σημαντικό μέρος της ρευστότητας συγκεκριμένων ξένων ”παικτών” εμφανίζεται πλέον ανοικτά στη μετοχή του ΟΤΕ, σε τιμές πολύ κοντά προς το ”20άρικο”.

Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι ”παίκτες” έχουν λάβει θέσεις από τα 18,5 ευρώ και έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν και το παρασκήνιο, εκτιμούμε πως η μετοχή του Οργανισμού δεν ενισχύεται μόνο λόγω της εργασιακής ειρήνης.

Ωστόσο θα επιμείνουμε και στη μετοχή της Alpha Bank, καθ’ ότι οι εντολές αγοράς δίνονται για λογαριασμό συγκεκριμένων οίκων που και αυτοί διαθέτουν πρόσβαση στο... παρασκήνιο.

Από το υπόλοιπο της αγοράς, ξεχώριζαν οι Alcatel, Δρομέας, Axon, Compucon, αλλά και οι Έλτον, Cyclon.

Για τη Cyclon δεν έχουμε να πούμε τίποτα περισσότερο πέρα από την εκτίμηση που διαμορφώνεται μέσω της πορείας της μετοχής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Αυξημένες συναλλαγές, επιθετικό διάγραμμα και εμφανής η προσπάθεια διαμόρφωσης μεγαλύτερης αποτίμησης.

Για την Έλτον θα παρατηρήσουμε πως η παράλληλη σύγκριση του διαγράμματός της με αυτό της Cyclon δημιουργεί εύλογα ερωτήματα. Σχεδόν πανομοιότυπα σε αρκετές περιόδους αντίδρασης και των δύο μετοχών, δίνουν λαβή για εικασίες, που ωστόσο μέχρι στιγμής διαψεύδονται εκατέρωθεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v