Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγόμενο το θετικό κλίμα

Υψηλότερα θέτει η HSBC τον πήχη για τη μετοχή της Εθνικής, δίνοντας σύσταση ”υπεραπόδοσης” και στόχο στα 40 ευρώ. Στο θετικό κλίμα των ξένων αγορών ”ποντάρουν” οι αναλυτές, ενώ η σημαντική κίνηση της Iberdrola στην ισπανική αγορά ενδέχεται να έχει επιπτώσεις και στα καθ’ ημάς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στη σημερινή μας αναφορά δεν θα σταθούμε τόσο στη βραχυπρόθεσμη προσέγγιση των επιμέρους, αλλά σε μια εξέλιξη από την αγορά της Ιβηρικής που κατά την εκτίμησή μας μπορεί να έχει συνέργιες και στην ελληνική αγορά.

Η σημαντική στρατηγική κίνηση μεταξύ Iberdrola - Fenosa (δες σχετικό θέμα) μπορεί κατά την εκτίμησή μας να αποτελεί καταλύτη για την παρουσία του ισπανικού ομίλου στην εγχώρια αγορά και τους επόμενους σχεδιασμούς του.

Πόσω μάλλον όταν η πολιτική ηγεσία (ΥΠΕΘΟ) επιδιώκει διακαώς την πιο ενεργό συμμετοχή ομίλων του μεγέθους μιας Iberdrola στο επιχειρείν της χώρας μας.

Όσον αφορά στα βραχυπρόθεσμα, θα επιμείνουμε πως η συμπεριφορά ειδικά της μετοχής της Εθνικής τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις παραπέμπει στην παρουσία και ενεργό δράση επιθετικών χαρτοφυλακίων που πιθανολογείται ότι είχαν λάβει θέσεις ”πώλησης” στην αγορά παραγώγων.

Αλλιώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τη διακύμανση, πολύ συγκεκριμένη και τεχνικά ελεγχόμενη, ειδικά τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, στη συγκεκριμένη μετοχή.

Στα επιμέρους, η Marfin Analysis αυξάνει στα 10,3 ευρώ την τιμή-στόχο της Ελληνικής Τεχνοδομικής, η HSBC θέτει στα 40 ευρώ τον πήχη για την Εθνική και δίνει σύσταση ”υπεραπόδοσης”, η Πειραιώς πουλά σε ξένους θεσμικούς ίδιους τίτλους ποσοστού έως 1,5% και τα Σωληνουργεία Κορίνθου ανακοίνωσαν χθες σύσταση κοινοπραξίας με ρωσική εταιρία (δες σχετικό θέμα).

Από τεχνικής πλευράς κατά την εκτίμησή μας δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων, πόσω μάλλον εφόσον αν εξαιρεθεί ο τζίρος μιας ημέρας (καθαρές συναλλαγές 270 εκατ. ευρώ), ο μέσος όρος παραμένει σε μάλλον μέτριο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v