Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman Brοs: Ωφελημένη η CosmΟΤΕ από Γερμανό

”Εντυπωσιασμένοι” δηλώνουν οι αναλυτές της Lehman Brothers από τη διοίκηση της CosmΟΤΕ σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία ύστερα από επίσκεψή τους στις διοικήσεις των εταιριών (ΟΤΕ & CosmΟΤΕ), εκτιμώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως η συγκεκριμένη εξαγορά μπορεί να δώσει μεγάλο προβάδισμα στην ελληνική αγορά κινητής. Για τον ΟΤΕ αναφέρουν ως καταλύτες για τη μετοχή ένα νέο μίνι VRS αλλά και την έλευση στρατηγικού.

Lehman Brοs: Ωφελημένη η CosmΟΤΕ από Γερμανό
”Εντυπωσιασμένοι” δηλώνουν οι αναλυτές της Lehman Brothers από τη διοίκηση της CosmΟΤΕ σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία ύστερα από επίσκεψή τους στις διοικήσεις των εταιριών, τόσο στον όμιλο (ΟΤΕ και CosmΟΤΕ) όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην ενημέρωση των αναλυτών του οίκου που πραγματοποιήθηκε στις τρεις χώρες, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την CosmΟΤΕ και εξετάστηκε λεπτομερώς το θέμα της εξαγοράς της αλυσίδας Γερμανός.

Όπως λέγεται, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η συγκεκριμένη εξαγορά μπορεί να δώσει στην CosmΟΤΕ μεγάλο προβάδισμα στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας, διεκδικώντας εγχώριο μερίδιο που να πλησιάζει και το 50%.

”Η πιθανή πώληση της TIM Hellas και οι συνεχιζόμενες έρευνες (investigations) στη Vodafone προσφέρουν παράθυρο ευκαιρίας στην CosmΟΤΕ”, προσθέτει η Lehman Brothers.

Aναφορικά με τον ΟΤΕ, η εταιρία δεν σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη συμμετοχή της στην CosmΟΤΕ, επισημάνθηκε στους αναλυτές του διεθνούς οίκου.

Ως πιθανούς καταλύτες για την πορεία της μετοχής του Οργανισμού η Lehman ξεχωρίζει ένα νέο ενδεχόμενο ”μίνι πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου” (VRS), την ορθολογικοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων, αλλά και την έλευση ενός στρατηγικού επενδυτή.

Η Lehman Brothers θεωρεί ότι θα ”αποκλειστούν” από τη διαδικασία επιλογής στρατηγικού private equity funds ή άλλοι ”ευκαιριακοί αγοραστές” λόγω της σημασίας της μετοχής του Οργανισμού για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Κρίνει ως περιορισμένο τον ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει ο ΟΤΕ στις DSL γραμμές, δεν βλέπει ανατροπή των τάσεων σύντομα και θεωρεί ότι μόνο μέσω της ενοποίησης των εναλλακτικών και την οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου θα μπορέσουν οι τελευταίοι να τον ”απειλήσουν”.

Για τη RomTelecom επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τις αρχές αλλά και τον αυξημένο ανταγωνισμό.

Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου διατηρούν τις σύστασεις ”overweight” και ”equalweight” για τις μετοχές της CosmΟΤΕ και του ΟΤΕ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v