Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, η αντίδραση της Κομισιόν στην πρόταση αναθεώρησης του ελληνικού ΑΕΠ, τα στοιχεία για την ανεργία το β’ τρίμηνο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, η αντίδραση της Κομισιόν στην πρόταση αναθεώρησης του ελληνικού ΑΕΠ, τα στοιχεία για την ανεργία το β’ τρίμηνο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ: Κρίσιμες επαφές που αναμένεται να κορυφωθούν εντός του επόμενου 15νθήμερου του Οκτωβρίου εξελίσσονται στην κυβέρνηση και τον ΟΤΕ, με σκοπό την επιλογή του συμβούλου αποκρατικοποίησης του Οργανισμού, σύμφωνα με την Καθημερινή. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο υπουργείο Οικονομίας έχουν προσέλθει διεκδικώντας τη θέση του συμβούλου όλοι οι γνωστοί διεθνείς οίκοι, ενώ ο ΟΤΕ αναζητεί τον κατάλληλο σύμβουλο που θα προετοιμάσει την επιχείρηση κατά τη μετάβασή του σε στρατηγικό επενδυτή.

ΔΕΗ: Θύελλα αντιδράσεων στη ΔΕΗ έχουν προκαλέσει οι επιχειρηματικοί χειρισμοί της διοίκησης της εταιρείας. Στο επίκεντρο της κρίσης παραμένουν τα αναπάντητα ερωτήματα για την Contour Global, αλλά και ο πόλεμος των επιχειρηματικών συμφερόντων, σύμφωνα με τα Νέα. Η ΔΕΗ αναγκάζεται σιγά-σιγά να παραδεχτεί ότι η Contour Global είναι μια απλή ένωση προσώπων και ότι τα διαφημιζόμενα έργα, τα οποία ελέγχει, δεν είναι τίποτε άλλο από συμμετοχές των ελάχιστων στελεχών της σε ενεργειακά έργα άλλων εταιρειών, γράφει η Ελευθεροτυπία.

Jumbo: Με διψήφιο ρυθμό αναμένεται να αναπτυχθούν οι πωλήσεις της Jumbo κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας στο Reuters. Ο κ. Βακάκης αναφέρθηκε και στα επεκτατικά σχέδια της εταιρείας, εντός και εκτός των συνόρων και δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει 5 πολυκαταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η Jumbo θα διανείμει στους μετόχους το 35% των κερδών της χρήσης 2006/2007.

Laiki Bank: Δημόσια προσφορά για την απόκτηση του εναπομένοντος 7,18% του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής Centrobanka έχει σε εξέλιξη ο κυπριακός όμιλος της Laiki Bank, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Η διαδικασία εκπνέει στις 11 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, αφορά 181.674 μετοχές της Centrobanka, για τις οποίες εκτιμάται ότι ο όμιλος της Λαϊκής Τράπεζας θα δαπανήσει περί τα 3,7 εκατ. ευρώ.

Μαΐλλης: Την ανάπτυξή της στην Ασία και τη Μέση Ανατολή προωθεί η Μαΐλλης μέσω συνεργασιών, προκειμένου να αποκτήσει παρουσία στις μεγάλες αναπτυσσόμενες αγορές που σήμερα το δίκτυό της δεν καλύπτει, γράφει η Ημερησία. Χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Ντουμπάι είναι στο στόχαστρο της εταιρείας και οι συζητήσεις για κάποιες από αυτές είναι σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ορθολογικοποίηση της λειτουργίας της Μαΐλλης στη Δυτική Ευρώπη και Τρίτη η συνέχιση της διείσδυσής της και στη Β. Αμερική.

Πειραιώς: Σε κοινές κινήσεις προώθησης τραπεζο-ασφαλιστικών προϊόντων θα προχωρήσουν στο επόμενο διάστημα η Τράπεζα Πειραιώς με την ING. Οι δυο όμιλοι πρόκειται να δημιουργήσουν και να διαθέσουν από κοινού σειρά επενδυτικών-ασφαλιστικών προϊόντων μέσα στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την Ημερησία.

Οικονομία: Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκε η Κομισιόν την αναθεώρηση του ΑΕΠ σε ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό (25%) και προανήγγειλε ενδελεχή έλεγχο των στοιχείων πριν την επικύρωση από την Eurostat. Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ύστερα από διαπραγμάτευση.

Ανεργία: Το ποσοστό της ανεργίας το β’ τρίμηνο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 8,8%. Θα είναι η πρώτη φορά από το 1994 που η ανεργία πέφτει κάτω από το 9%. Η επίσημη ανακοίνωση για την ανεργία θα γίνει σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v