Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται οι τάσεις συσσώρευσης, λένε οι ΑΧΕ

Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζει να καθορίζει την πορεία της Σοφοκλέους, ελλείψει ειδήσεων, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι προβλέπουν διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης.

Διατηρούνται οι τάσεις συσσώρευσης, λένε οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Παρά τις υποστηρικτικές αποτιμήσεις, θα είναι δύσκολο για την ελληνική αγορά να εισέλθει σε μια φάση διατηρήσιμης τάσης, σύμφωνα με τη Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή δεν βλέπει επίσης καταλύτες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά εκτός της παρατηρούμενης τάσης συσσώρευσης.

Η National Securities αναμένει το κλίμα στις διεθνείς αγορές να παραμείνει κρίσιμο για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, ενώ επιφυλακτικό άνοιγμα αναμένει η Proton Securities, που προβλέπει σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η συμμετοχή των επενδυτών παραμένει χαμηλή, με περιορισμένη τη διάθεση για άνοιγμα νέων θέσεων, αναφέρει η Piraeus Securities, η οποία αναμένει βραχυπρόθεσμη τεχνική ανάκαμψη. Οι διεθνείς αγορές δεν υποστηρίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο για σήμερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η οποία αναμένει άλλη μια συνεδρίαση χαμηλών τόνων.

Η Σοφοκλέους συνεχίζει να κινείται σε ένα εύρος συσσώρευσης, μια τάση παρόμοια με αυτή που παρατηρείται στα διεθνή χρηματιστήρια, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Η ροή ειδήσεων δεν επιτρέπει αισιοδοξία για αλλαγή του κλίματος, όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, η οποία αναμένει διατήρηση της τάσης συσσώρευσης.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 0,34% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, εν μέσω ιδιαίτερα υψηλού όγκου συναλλαγών. Ο τζίρος άγγιξε τα 941 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 0,22% και 0,18%, αντίστοιχα, αναφέρει η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v