Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε γνώριμους ρυθμούς...

Ήπια, σταθεροποιητική διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης. Με την Εθνική να βάζει την κατάλληλη χρονική στιγμή ”πλάτη” και να κρατά σταθερό τον FTSE-20. Ευκαιρίες υπεραπόδοσης σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό. Σε μέτρια επίπεδα οι συναλλαγές, για μία ακόμη συνεδρίαση.

Του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την κατάλληλη στιγμή ο όμιλος της Εθνικής αναλαμβάνει –χρηματιστηριακά– τις… ευθύνες που αναλογούν στον πρώτο τη τάξει όμιλο της Σοφοκλέους.

Επιβεβαιώνοντας μέχρι στιγμής τις εκτιμήσεις αναλυτών, οι οποίοι θεωρούσαν την τελευταία διόρθωση από τα 33 ευρώ προς τα 31,2 ευρώ απόλυτα εναρμονισμένη με τη συγκυρία και τον χρόνο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται υψηλότερα των 3.930 μονάδων (0,13%), με τις μετοχές των Εμπορικής, ΟΠΑΠ και CosmOTE να υποχωρούν μέχρι και 1,5%, στα 24,32 ευρώ η Εμπορική. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται για μία ακόμη συνεδρίαση στο μέτριο επίπεδο των 85 εκατ. ευρώ (περίπου 15-17 εκατ. ευρώ όμως περισσότερο από χθες), ενώ ελαφρώς περισσότερες είναι οι μετοχές που κινούνται ανοδικά.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Πετζετάκις (δες σχετικό θέμα), με την κοινή μέχρι και 19,6% υψηλότερα, στα 1,34 ευρώ. Ακολουθούν η Compucon στα 0,60 ευρώ, η ΝΕΛ στα 1,37 ευρώ, ο Μαθιός στα 1,42 ευρώ αλλά και οι ΙΜΑΚΟ, Λεβεντέρης, ΑΝΕΚ, Υγεία, ΕΛΒΕ, Δομική Κρήτης, Λούλη, ΣΙΔΜΑ και αρκετές ακόμη.

Στα 12,60 διαμορφώνεται η μετοχή της ΔΕΛΤΑ Project, στα 3,68 των Μινωικών, στα 7,76 της ΜΕΤΚΑ, στα 2,36 της Unisystems. Στη μετοχή του Λιβάνη, που μετά τη χθεσινή αύξηση των συναλλαγών παρουσιάζει από τεχνικής πλευράς ενδιαφέρον, φαίνεται να ”εκβιάζεται” προσφορά σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, στα 2,53-2,54 ευρώ οι πωλητές παραμένουν φειδωλοί, στοιχείο που δημιουργεί έναν ενδιαφέροντα ”σχηματισμό”.

Χαμηλότερα, στα 2,20 ευρώ, διαμορφώνεται ο Παΐρης με απώλειες περίπου 4%, με τους αγοραστές και εδώ να ζητούν στα 2,16, οι δε πωλητές να προσφέρουν στα 2,20 ευρώ. Και το διάγραμμα του Παΐρη εμφανίζεται από τεχνικής πλευράς ενδιαφέρον.

Αυξημένες συναλλαγές στα 4,32-4,12 ευρώ πραγματοποιούνται στη μετοχή της Audio Visual, όπου και σε αυτή την περίπτωση η προσφορά βγαίνει με φειδώ.

Θα λέγαμε πως σε γενικές γραμμές η ήπια διακύμανση του Γενικού Δείκτη δεν εμποδίζει όσους δραστηριοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση να επιχειρούν ”μόχλευση” σε ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Εάν κρίνουμε από την απόδοση αρκετών τίτλων αυτής της κατηγορίας από την αρχή Απριλίου μέχρι σήμερα, το αποτέλεσμα μόνο ευκαταφρόνητο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v