Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aναζήτηση τάσης με την Εθνική να ”διακρίνεται”

Λίγο πάνω, λίγο κάτω διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης. Με τη μετοχή της Εθνικής λίγο ψηλότερα και των Εμπορικής, CosmΟΤΕ, ΟΠΑΠ λίγο χαμηλότερα, είναι εμφανής η αδυναμία διαμόρφωσης μιας πιο ξεκάθαρης τάσης. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αναζήτηση τάσης βρίσκονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη Σοφοκλέους να ακολουθεί.

Στο χρηματιστήριό μας ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε με χαμηλό τις 3.912,6 μονάδες, για να ”μαζευτούν” στη συνέχεια οι απώλειες, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 3.925 μονάδες.

Στη μετοχή της Εθνικής οι εντολές δίνονται στο εύρος 31,44-31,18 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται οριακά θετικά.

Η μετοχή της Εμπορικής υποχώρησε μέχρι και τα 24,30 ευρώ, με ελάχιστη όμως προσφορά, ενώ ο ΟΠΑΠ μέχρι τα 29,34 ευρώ.

Η μετοχή της CosmΟΤΕ υποχωρεί και αυτή λίγο μέχρι τα 18,50 ευρώ, τη στιγμή που η σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών διαμορφωνόταν περίπου στο 1 προς 1.

Με σημαντικά κέρδη ενισχύονταν προς τα 0,61 ευρώ η μετοχή της Compucon, της ΝΕΛ μέχρι τα 1,35 ευρώ, της Profile μέχρι τα 3,14 ευρώ, του Υγεία μέχρι τα 4,10 ευρώ και της ΣΙΔΜΑ μέχρι τα 4,10 ευρώ.

Ανάλογη εκτιμάται ότι θα είναι και η συνέχεια, καθ’ ότι τις τελευταίες ημέρες είναι εμφανής η αδυναμία διαμόρφωσης μιας πιο ξεκάθαρης τάσης, τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v