Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση σημείου ισορροπίας - αναφοράς

Συνεχής η εναλλαγή προσήμου για τον Γενικό Δείκτη, αλλά με διακυμάνσεις γύρω από την περιοχή των 3.944 μονάδων. Πέριξ των 31,8 ευρώ το σημείο αναφοράς για την Εθνική, περίπου 2% υψηλότερα η Πειραιώς και με αγοραστές προς τα 24,24 ευρώ η Εμπορική. Αρνητικό το ισοζύγιο ανοδικών /καθοδικών, αν και για περίπου 100 τίτλους διαμορφώνεται θετικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση στην αγορά φαίνεται να… ψάχνονται. Αυτό γιατί εάν εξαιρεθεί η Πειραιώς και δευτερευόντως η Alpha Bank, η βραχυπρόθεσμη τάση στις τράπεζες, με αιχμή την Εθνική, παραμένει αρνητική.

Στη μετοχή της Εθνικής ένα σημαντικό μέρος των πράξεων πραγματοποιείται εδώ και ώρα με σημείο αναφοράς τα 31,80 ευρώ, με τον τίτλο ενδοσυνεδριακά να έχει υποχωρήσει και προς τα 31,60 ευρώ.

Ο FTSE/ASE-20 διαμορφώνεται οριακά στο 0,05%, ενώ αντιθέτως υποχωρούν οριακά Mid 40 και SC 80, σε μια συνεδρίαση μέτριων συναλλαγών (που γύρω στις 14:05 δεν ξεπερνούσαν τα 140 εκατ. ευρώ).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο που αφορά στις συναλλαγές, καθώς εάν εξαιρεθεί η Εθνική (42,8 εκατ. ευρώ), ο τζίρος κατανέμεται περίπου ισομερώς σε Πειραιώς, Alpha Bank, ΟΤΕ και Αγροτική.

Ακολουθούν ΟΠΑΠ, Eurobank, Κύπρου, Μυτιληναίος, Ελληνική Τεχνοδομική, Altec, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΔΕΗ, Intralot και Intracom.

Αυξημένες συναλλαγές, περισσότερες του 1 εκατ. ευρώ, πραγματοποιούνται στα 7,28 ευρώ της ΓΕΚ, στα 7,68 ευρώ της ΜΕΤΚΑ, στα 2,13 της Altec, στα 8,24 της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και στα 21,56 στη Motor Oil.

Παραμένει δηλαδή ο τζίρος επικεντρωμένος σε συγκεκριμένες μετοχές, που είτε έχουν ανακοινώσει είτε ανακοινώνουν αυτή την περίοδο αποτελέσματα εξαμήνου και κατά κανόνα ”στοχεύονται” από ισχυρούς επενδυτικούς οίκους.

Βέβαια η σχέση ανοδικών / καθοδικών διαμορφώνεται πλέον αρνητικά για τις πρώτες, αν και για περίπου 100 τίτλους η μεταβολή είναι θετική.

Αναμφίβολα ξεχωρίζει το ”κλείδωμα” του Νεώριου Συμμετοχών στα 2,34 ευρώ (δες σχετικό θέμα), ακολουθούν με βάση τις συναλλαγές τους οι MLS, Interfish, Αθηνά, ASCO, Μαθιός, ΔΟΛ, ΣΙΔΜΑ, ΟΛΠ, ΕΤΕΜ και ορισμένοι ακόμα τίτλοι από αυτή την κατηγορία μετοχών.

Για τη συνέχεια μένει να δοκιμαστεί για την Εθνική η περιοχή των 31,8 ευρώ, η δυναμική της Πειραιώς (δες σχετικό θέμα), με τους αγοραστές να έχουν φθάσει σήμερα μέχρι τα 20,62 ευρώ και την Εμπορική να κερδίζει την τελευταία περίπου μια ώρα σταδιακά έδαφος, φθάνοντας μέχρι τα υψηλά των 24,24 ευρώ (1,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v