Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις σε Εμπορική, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής, η συμφωνία της Intralot στην Αυστραλία, το πρόστιμο με το οποίο απειλείται ο ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις σε Εμπορική, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής, η συμφωνία της Intralot στην Αυστραλία, το πρόστιμο με το οποίο απειλείται ο ΟΛΠ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τρίτη.

Εμπορική: Την Πέμπτη 24 Αυγούστου κλείνει ο κύκλος της παρουσίας του κ. Γ. Προβόπουλου στην Εμπορική Τράπεζα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Χρηματιστήριο, θα υποβάλει την παραίτησή του.

Εν τω μεταξύ, σε αναβάθμιση της μακροχρόνιας και βραχυχρόνιας αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Εμπορικής σε ”Α” και ”Α-1”, αντίστοιχα, από ”ΒΒΒ-” και ”Α-3”, προχώρησε η Standard & Poor’s.

Alpha Bank: Η Alpha Bank συγκαταλέγεται στη λίστα με τους μνηστήρες της βουλγαρικής τράπεζας DZI Bank, ενώ για το πλειοψηφικό πακέτο της βουλγαρικής τράπεζας, η οποία αποτελεί ένα από τα δέκα κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της γειτονικής χώρας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επίσης η αυστριακή Volksbank, η βελγική KBC Bank, η ουγγρική OTP Bank καθώς και μια γαλλική τράπεζα.

Τράπεζα Αττική: Το μοντέλο ιδιωτικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, μέσω Δημοσίων Προτάσεων, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στην πώληση του 38,23% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής. Η διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, με τη σύγκληση της Διυπουργικής Επιτροπής και την πρόσληψη συμβούλου ιδιωτικοποίησης, και η πώληση τοποθετείται χρονικά εντός του πρώτου τριμήνου του 2007.

Intralot: Στην αγορά της Αυστραλίας επεκτείνεται η Intralot, η οποία αναδείχθηκε ανάδοχος σε διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Κρατικός Οργανισμός Τυχερών Παιχνιδιών της Δυτικής Αυστραλίας. Η Intralot θα αναλάβει την εγκατάσταση και συντήρηση του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών LOTOS TM O/S, ενώ θα προμηθεύσει και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Η οριστική υπογραφή της σύμβασης αναμένεται να γίνει με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

ΟΛΠ: Με πρόστιμο 4.466.760 ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού απειλείται ο ΟΛΠ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του και άνιση μεταχείριση πελατών.

Δέλτα: Εκτός πεδίου… βολής της Επιτροπής Ανταγωνισμού φαίνεται ότι βρίσκεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Δέλτα Συμμετοχών και των μετόχων που ελέγχουν τη Μεβγάλ, για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, στην παρούσα φάση δεν τίθεται θέμα παρέμβασης της Επιτροπής, δεδομένου ότι δεν υφίσταται εξαγορά, ακόμη και αν τελικά η μεγαλομέτοχος της Μεβγάλ Μαρία Χατζάκου, πουλήσει τη συμμετοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v