Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν οι ΑΧΕ

Τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, ενώ την τάση εκτιμάται ότι θα καθορίσει και η πορεία που θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο παραμένουν οι ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Τάσεις συσσώρευσης προβλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η πορεία που ακολουθούν οι διεθνείς αγορές καθιστούν το ενδεχόμενο πτώσης της Σοφοκλέους περιορισμένο, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία όμως αναφέρει ότι όσο πλησιάζουμε το ψυχολογικό επίπεδο των 4.000 μονάδων δεν μπορούν να αποκλειστούν κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις.

Η συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα δείχνει να είναι το πιθανότερο σενάριο, με τα εταιρικά κέρδη εξαμήνου να παραμένουν στο επίκεντρο, όπως εκτιμά η Σίγμα Securities.

Η Proton Securities αναμένει σταθεροποιητικό έως ελαφρώς υψηλότερο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένει και για τη Σοφοκλέους.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε θετικό πεδίο για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, 56 μονάδες κάτω από το επίπεδο των 4.000 μονάδων. Η Εγνατία Finance αναμένει τάσεις συσσώρευσης, ενώ την τάση θα καθορίσουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων εξαμήνου τις ερχόμενες ημέρες.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σταθεροποιητικά, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν. Το επιθετικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ο υψηλός όγκος συναλλαγών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά. Ο τζίρος άγγιξε τα 197 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης FTSE-20 έκλεισε 0,5% χαμηλότερα, ενώ εντυπωσιακά κέρδη 2% κατέγραψε ο δείκτης FTSEM 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v