Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάρτυ μόνο για ”μικρομεσαίους”

Εάν μέναμε στην απόδοση του Γενική Δείκτη (0,02%), η σημερινή συνεδρίαση δεν θα μας έλεγε απολύτως τίποτα. Όμως για 176 μετοχές διαμορφώθηκε θετική τιμή, ενώ για περισσότερες από 50 μετοχές τα κέρδη ξεπέρασαν το 3%. Υπό προϋποθέσεις η μόχλευση στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μπορεί να έχει συνέχεια μέχρι να έρθει η ώρα της Εθνικής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεδρίαση για 176 μετοχές ήταν η σημερινή, καθώς ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε οριακά (0,02%) στις 3.944,06 μονάδες, αλλά η πλειονότητα των μετοχών διαμορφώθηκε θετικά.

Με συναλλαγές που δεν ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ η τάση σε μεγάλο βαθμό επηρεάστηκε από το -1,59% της Εθνικής, που διαμόρφωσε κατά 0,48% χαμηλότερα τον ASE-20. Ωστόσο, ο Mid 40 ενισχύθηκε κατά 1,98% και SC 80 κατά 1,55%.

Η συνεδρίαση ως προς τη διακύμανση του Γενικού Δείκτη μπορεί να ήταν φαινομενικά… μονότονη, καθώς το εύρος διακύμανσης ήταν στενό μεταξύ 3.928 και 3.951 μονάδων.

Ωστόσο σε Alpha Bank, Eurobank και Κύπρου οι αγοραστές έφτασαν υψηλότερα, σε Εθνική και Εμπορική οι πωλήσεις ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, ενώ στον ΟΤΕ η χαμηλότερη τιμή ημέρας έφτασε μέχρι τα 18,16 ευρώ. Υψηλότερα όμως διαμορφώθηκαν Τιτάνας, Μότορ Όιλ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Εκεί όμως που πραγματικά διαμορφώθηκαν και υπήρξαν ευκαιρίες ήταν στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς από το Νεώριο μέχρι και την Εθνική ΕΕΓΑ η απόδοση ξεπέρασε το 3,90%, φτάνοντας μέχρι και το 18,90%.

Στο Νεώριο Συμμετοχών πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 104.725 τεμαχίων, με την τελική τιμή στα 1,95 ευρώ, καθώς φαίνεται πως ”δένει” η συνεργασία με τον όμιλο Χατζηιωάννου. Φαίνεται πως ο Κύπριος επιχειρηματίας έχει εξασφαλίσει την ικανοποίηση των αιτημάτων που είχε θέσει προς την ελληνική πλευρά, προκειμένου να ναυπηγηθούν καταρχήν δύο κρουαζιερόπλοια στις εγκαταστάσεις της εισηγμένης.

Στο Μουζάκη πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 93.183 τεμαχίων, με τελική τιμή στα 1,50 ευρώ. Στην περίπτωση του Μουζάκη δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό για ενδεχόμενη αξιοποίηση των τριών ακινήτων που διαθέτει η εισηγμένη.

Στα 1,84 ευρώ διαμορφώθηκε η μετοχή της Κυριακίδης, στα 10,28 της Γενικής, στα 3,10 των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών, στα 3,92 ευρώ της Σίδμα. Ανοδικά (9,14%) διαμορφώθηκε η θυγατρική του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Σωληνουργεία Κορίνθου. Ο Παΐρης διαμορφώθηκε στα 2,21 ευρώ, καθώς φαίνεται πως η μια πλευρά έχει αποδεχθεί την τιμή προσφοράς του ενδιαφερόμενου να αγοράσει τη συμμετοχή στο ΜΚ της εταιρίας.

Πολύ καλή και η κίνηση της ΚΛΜ στα 3,58 ευρώ, ενώ ο Μαθιός, μετά από… βασανιστική συσσώρευση και μάζεμα στα 1,22-1,28 ευρώ ,έφτασε σήμερα μέχρι τα 1,33 ευρώ, για να κλείσει τελικά 5,74% υψηλότερα στα 1,29 ευρώ.

Μετοχή με υστέρηση έναντι των άλλων του κατασκευαστικού κλάδου θεωρείται η Μηχανική, με κέρδη 5% σήμερα στα 3,36 ευρώ. Στη ΝΕΛ πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 1 εκατ. τεμαχίων, με τελική τιμή στα 1,32 ευρώ, καθώς συνεχίζεται η συσσώρευση στο γνώριμο εύρος των τελευταίων ημερών. Στη μετοχή της Unisystems πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές περισσότερες των 400 χιλ. τεμαχίων, με τελική τιμή στα 2,41 ευρώ (+ 4,33%).

Μετοχή από το χώρο της ακτοπλοΐας που ξεχωρίζει και για τεχνικούς λόγους είναι η Blue Star. Σήμερα οι αγοραστές έφτασαν αρκετά υψηλότερα για να βρουν κομμάτια, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές 241.183 τεμαχίων, με την τιμή να ενισχύεται κατά 4,03% στα 3,10 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές η σημερινή συνεδρίαση δεν φαίνεται να… χάλασε καθόλου τους ενεργούς παίκτες που προσβλέπουν σε υπεραπόδοση της δεύτερης ταχύτητας του FTSE-20 και ενός μεγάλου τμήματος του Mid 40 (Μυτιληναίος, Εθνική ΕΕΓΑ, Marfin, Intralot, Ελληνική Τεχνοδομική, Γενική κ.ά.) του SC 80 μέχρι και την καλούμενη… περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v