Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στην αγορά από ”μικρομεσαίους”

Με την ώρα της Εθνικής να μην έχει σημάνει, τουλάχιστον για σήμερα, το ενδιαφέρον περνά σε άλλους τίτλους του ASE-20 και το σκληρό πυρήνα του Mid 40. Οριακά υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, ”μόχλευση” και ικανοποιητικά κέρδη για περίπου 150 μετοχές σε μια αντίδραση του υπόλοιπου της αγοράς, χωρίς υψηλές συναλλαγές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον Mid 40 περνά η σκυτάλη, καθώς η κατά 1,5% υποχώρηση της Εθνικής ”συγκρατεί” τον FTSE-20.

Ωστόσο και στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου η Εθνική διαμορφώνεται στα 32,16 ευρώ (κρατώντας δυνάμεις για τις επόμενες συνεδριάσεις), το ενδιαφέρον των εν δυνάμει αγοραστών είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο.

Ξεκάθαρο στα περίπου 2 εκατ. τεμάχια της Αγροτικής, με την τιμή να αντιδρά κατά 2,8% στα 4,34 ευρώ, ενώ στα 21,42 ευρώ κυμαίνεται η Alpha Bank, στα 24,40 η Eurobank, στα 20,06 η Πειραιώς και στα 24,34 ευρώ η Εμπορική.

Ο Mid 40, με αιχμή μετοχές σηματωρούς της τάσης του, ενισχύεται κατά 1,40% με αυξημένες συναλλαγές σε συγκεκριμένους τίτλους.

Είναι ενδεικτικό πως στη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής οι συναλλαγές προσέγγιζαν τα 4 εκατ. ευρώ (14:10), στην ΕΧΑΕ το 1,4 εκατ. ευρώ, στο Μυτιληναίο 1,1 εκατ. ευρώ, στην Intralot 1,1 εκατ. ευρώ, περίπου 1 εκατ. ευρώ σε Marfin Com και άλλο ένα σε Τεχνική Ολυμπιακή, ενώ υψηλές συναλλαγές πραγματοποιούνταν σε Αλουμίνιο της Ελλάδος, Τράπεζα Κύπρου και Εθνική ΕΓΑ.

Στη μετοχή της ΕΕΓΑ εντολές δόθηκαν σήμερα μέχρι τα 6,42 ευρώ, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον στη θυγατρική μετοχή της Εθνικής έχει επανακάμψει από τιμές χαμηλότερα των 6 ευρώ.

Μέχρι τα 21,30 ευρώ δόθηκαν σήμερα εντολές στο Μυτιληναίο, ενώ μέχρι τα 7,30 ευρώ έφθασαν για τη ΓΕΚ.

Αυξημένες συναλλαγές, όπως αναφέραμε, πραγματοποιούνται και μέχρι τα 22,98 ευρώ της Intralot και τα 8,82 ευρώ της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώνεται μετά τον αρχικό ισόρροπο συσχετισμό εμφανώς υπέρ των πρώτων (151/91).

Φαίνεται λοιπόν πως η τακτική της προεξόφλησης των αποτελεσμάτων της Εθνικής (31/8) δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη (τουλάχιστον για σήμερα).

Εύλογα το ενδιαφέρον στρέφεται, βραχυπρόθεσμα, σε άλλους τίτλους του FTSE-20, του Mid 40 και ορισμένων από τον SC 80.

Με βάση τις συναλλαγές, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ”κλείδωμα” του Κυριακίδη στα 1,85 ευρώ, η κατά 9,8% υπεραντίδραση του Νεώριου στα 1,80 ευρώ, συνεχίζει ο Μουζάκης στα 1,46 ευρώ, τοποθετήσεις μέχρι τα 3,68 ευρώ σημειώνονται στη μετοχή των Μινωικών Γραμμών, ενώ ανοδικά διαμορφώνονται Alco, MLS, Eurodrip, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΝΕΛ, Μηχανική, Τεχνική Ολυμπιακή και αρκετών ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v