Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές τάσεις αναμένουν για σήμερα οι ΑΧΕ

Θετική συνεδρίαση αναμένουν για σήμερα στη Σοφοκλέους οι αναλυτές, ενώ δεν αποκλείουν κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις, καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει τις 4.000 μονάδες. Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί αυτή την εβδομάδα στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ανακοινώνουν αποτελέσματα ΟΠΑΠ, Εμπορική, CosmΟΤΕ και ΚΑΕ.

Θετικές τάσεις αναμένουν για σήμερα οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δεν αποκλείονται κάποιες κερδοσκοπικές κινήσεις, καθώς ο Γενικός Δείκτης πλησιάζει το επίπεδο των 4.000 μονάδων, όπως εκτιμά η Marfin Analysis στο πρωινό report της.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου, με τον ΟΠΑΠ, την Εμπορική, την CosmΟΤΕ και τα ΚΑΕ να ανακοινώνουν αποτελέσματα την Πέμπτη.

Η Σίγμα Securities αναφέρει ότι η πορεία της εγχώριας αγοράς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, καθώς το ενδιαφέρον στρέφεται στον ΟΠΑΠ, την Εμπορική και την CosmΟΤΕ αυτή την εβδομάδα.

Η Proton Securities αναμένει θετικό άνοιγμα στη Σοφοκλέους σήμερα, με τους επενδυτές να αρχίζουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις επικείμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων.

Με εβδομαδιαία κέρδη 3,13% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή, και τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο προσκήνιο της συνεχιζόμενης ανόδου, αναφέρει η Εγνατία Finance. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξαμήνου, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών, ενώ κατεύθυνση αναμένεται να αναζητηθεί και από τις ευρωπαϊκές αγορές.

Σημαντική αύξηση του όγκου ίσως ωθήσει τον Γενικό Δείκτη προς το επίπεδο των 4.000 μονάδων, σύμφωνα με την Εγνατία.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Ανοδικά κινήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση η Σοφοκλέους, με τις επιλεκτικές αγορές να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό. Η εβδομάδα έκλεισε με σημαντικά κέρδη 3,3% για τις ελληνικές μετοχές και το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τράπεζες. Ο τζίρος άγγιξε τα 197 εκατ. ευρώ και οι δείκτες FTSE-20 και FTSEM 40 έκλεισαν με κέρδη 0,38% και 0,44% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v