Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη, ισχνός τζίρος

Όταν στις 14:20’ ο τζίρος δεν ξεπερνά καν τα 100 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις θα πρέπει να είναι ανάλογες. Μικρά κέρδη για ΟΤΕ, CosmΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Τιτάνα, λίγο χαμηλότερα για Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank. Ήπιων τόνων... διακύμανση του Γενικού Δείκτη στην περιοχή των 3.930 μονάδων, με περίπου 95 μετοχές στο... πράσινο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τις εφεδρείες του συντηρείται κατά 0,18% υψηλότερα ο FTSE-20. Σε μια συνεδρίαση ούτως ή άλλως περιορισμένου ενδιαφέροντος και χαμηλών συναλλαγών, οι απαιτήσεις είναι ανάλογες.

Καθ’ ότι ο τζίρος στις 14:15’ δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ, αποτιμάται θετικό το γεγονός ότι τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και πλειάδα μετοχών διαμορφώνονται με μικρή θετική απόδοση.

Ο μεν δείκτης διαμορφωνόταν 0,30% υψηλότερα, στις 3.932 μονάδες, ενώ περίπου 95 μετοχών η απόδοση ήταν στο… πράσινο. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τιτάν, Βιοχάλκο, CosmΟΤΕ αλλά και ΟΠΑΠ, Eurobank αντιστάθμιζαν τη μικρή υποχώρηση Εθνικής, Alpha Bank, Πειραιώς και Εμπορικής.

Από τις μετοχές κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που διαμορφώνονταν ανοδικά ξεχώριζαν Κυλινδρόμυλοι Λούλη, Ικτίνος, ΔΕΛΤΑ Project, Euromedica, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, Αστήρ, AXON, ΝΕΛ, Πλαστικά Θράκης, Eurodrip και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Από το μεσαίο χώρο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αυξημένες συναλλαγές στη Βαρυτίνης, με τις εντολές να δίνονται μέχρι τα 9,88 ευρώ, στην Info-Quest στα 4,04 ευρώ, στην Ελληνική Τεχνοδομική στα 8,46 ευρώ και μέχρι τα 2,94 ευρώ της ΕΛΒΑΛ.

Ανάλογη σε γενικές γραμμές αναμένεται να είναι η συνέχεια, καθώς υποτονική παραμένει η συναλλακτικότητα στην αγορά παραγώγων, τελευταία συνεδρίαση για τα ΣΜΕ μηνός Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v