Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κράτει οι μηχανές στη Σοφοκλέους

Φτάσαμε στην κορυφή και… ξαποσταίνουμε. Θα ακολουθήσει προσπάθεια μιας επόμενης ανάβασης ή μήπως θα συντηρηθούμε σε αυτά τα επίπεδα; Ακόμη οι ενδείξεις προς αποσαφήνιση της τάσης δεν είναι επαρκείς. Σταθερές εισροές ξένων και Ταμείων, κυρίως σε Εθνική, ενώ εμφανώς μειωμένος είναι ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά στην αγορά από τις προηγούμενες δύο (σημερινές) αναφορές μας.

Βασικοί δείκτες και μετοχές παραμένουν, από τεχνικής πλευράς, σε κομβικό σημείο, μη επιτρέποντάς μας να διαμορφώσουμε ξεκάθαρη εκτίμηση για τη συνέχεια.

Εν πρώτοις φάνηκε πως μετά την προσέγγιση των τεχνικών σημείων, ορισμένοι αγοραστές των προηγούμενων ημερών μπήκαν στον πειρασμό να κατοχυρώσουν θέσεις τους, δηλαδή σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Ωστόσο, βασικοί δείκτες και μετοχές δε διορθώνουν, και αυτό γιατί στο πλαίσιο της προεξόφλησης συνεχίζονται εισροές κεφαλαίων κυρίως σε Εθνική και δευτερευόντως σε Αγροτική και ενδεχομένως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ.

Για τη μετοχή της Εθνικής, μάλιστα, έχει καταγραφεί υψηλή τιμή ημέρας στα 33,02 ευρώ, με την τιμή να ισορροπεί περίπου 2,1% υψηλότερα στα 32,90 ευρώ.

Για την Εθνική ήταν ξεκάθαρη η αναφορά μας τόσο για τον ΚΜΟ 30 όσο και για τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης τιμής στα 33,74 ευρώ.

Η διάθεση κατοχύρωσης υπεραξιών και η απουσία εμφανούς τάσης για τη συνέχεια οδηγούν τους ”παίκτες” περισσότερο στην τακτική της κατοχύρωσης των κερδισμένων και λιγότερο στην περαιτέρω έκθεσή τους σε πιθανό κίνδυνο.

Τακτική που δεν είναι κατακριτέα πια, ειδικότερα αυτή την περίοδο.

Η μετοχή των Πλαστικών Κρήτης, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη Stalker, παραμένει υψηλά στα 3,92 ευρώ, ενώ αυξημένες συναλλαγές συντηρούν 8,4% υψηλότερα την ASCo, στα 1,16 ευρώ.

Ικανοποιητικές θεωρούνται, μέχρι στιγμής, οι συναλλαγές σε ΔΙΕΚΑΤ, Euromedica, Υγεία, Αστήρ, ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΒΕ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και Εθνική Ασφαλιστική.

Στις 14:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν 0,30% υψηλότερα στις 3.928 μονάδες, με τον FTSE-20 να υπεραποδίδει (0,37%) έναντι του Mid 40 (0,14%) και του SC 80 (-0,46%).

Ο τζίρος συνολικά διαμορφωόταν στα 117 εκατ. ευρώ, εμφανώς μειωμένος, πλην Εθνικής και Αγροτικής, για τις περισσότερες μετοχές του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v