Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πράσινο φως” για Σοφοκλέους από το εξωτερικό

Λίγο χαμηλότερα των 2.100 μονάδων διαμορφώνεται πλέον ο FTSE-20, με τη μετοχή της Εθνικής να πιάνει τον στόχο των 31,20 ευρώ από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της εβδομάδας. ”Κλειδί” της τάσης και ο ΟΠΑΠ, εάν και εφόσον συνεχιστούν οι αγορές για λογαριασμό τουλάχιστον ενός ξένου ”παίκτη”. Θετικές οι ενδείξεις για συντήρηση της υπεραπόδοσης σε αρκετές μικρομεσαίες μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην κάλυψη του ”χαμένου εδάφους” έναντι των ξένων αγορών προσβλέπουν σήμερα για τη Σοφοκλέους οι επενδυτές.

Στο σχετικά αισιόδοξο κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια αναφέρεται η Σίγμα Securities, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανάλυση.

Η συνεδρίαση ξεκινά από τις 3.858 μονάδες (Γενικός Δείκτης), με τον FTSE-20 λίγο χαμηλότερα από τις 2.100 μονάδες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, η αντίδραση προχθές της Εθνικής προς τα 31,20 ευρώ (με συναλλαγές 623.516 τεμάχια) ενισχύει την εκτίμηση πως βραχυπρόθεσμα μπορεί να συνεχιστεί η αντίδραση για τον συγκεκριμένο τίτλο.

Τα 31,20 ευρώ αποτελούσαν μια αναγκαία προϋπόθεση που είχαν θέσει πριν ανοίξει καν η συνεδρίαση της 14ης Αυγούστου.

Οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν επίσης πως η μετοχή της Alpha Bank διαμορφώθηκε σε κλείσιμο υψηλότερα των 21 ευρώ, της δε Eurobank πολύ κοντά στα 23,6 ευρώ.

Για την τάση αρκετά θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο θα έχει συνέχεια το πρόγραμμα αγοράς στον ΟΠΑΠ, που φαίνεται να ενεργοποιήθηκε τη Δευτέρα για λογαριασμό τουλάχιστον ενός ξένου αγοραστή.

Η ένταξη των ελληνικών αγώνων στο ”Πάμε Στοίχημα” και τα αποτελέσματα εξαμήνου (24/8) εκτιμούν οι αναλυτές πως θα μπορούσαν να συντηρήσουν τη ζήτηση προς τα 29,90 ευρώ.

Με την προϋπόθεση πως το κλίμα θα είναι τουλάχιστον ήπιο σε μετοχές-”κλειδιά” του FTSE-20, πιθανότατα μπορεί να συνεχιστεί η υπεραπόδοση μετοχών εταιριών από τους Mid 40, SC 80, αλλά και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Από την Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν προχθές (με βάση και τις συναλλαγές τους) οι μετοχές των Μηχανική (ξεκινάει από τα 3,36 ευρώ), Blue Star Ναυτιλιακή (ξεκινάει από τα 2,95 ευρώ), Altec (από τα 2,10 ευρώ), Notos Com (από τα 3,24 ευρώ), ΕΧΑΕ (από τα 12,34 ευρώ), Info-Quest (από τα 3,96 ευρώ) και Frigoglass (από τα 14,96 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v