Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη που θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα το α’ εξάμηνο, τα αποτελέσματα της ΦΑΓΕ, οι κόντρες εργολάβων - ΥΠΕΧΩΔΕ που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτέλεσης μεγάλων έργων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη που θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα το α’ εξάμηνο, τα αποτελέσματα της ΦΑΓΕ, οι κόντρες εργολάβων - ΥΠΕΧΩΔΕ, που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτέλεσης μεγάλων έργων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Εθνική: Κέρδη-ρεκόρ, που θα υπερβαίνουν τα 600 εκατ. ευρώ, εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα ανακοινώσει το α’ εξάμηνο η Εθνική Τράπεζα, ενώ για το σύνολο του 2006 η κερδοφορία της εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ίδια ώρα η Εθνική σχεδιάζει μεγάλο άνοιγμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με νέες εξαγορές.

ΦΑΓΕ: Αύξηση της τάξης του 4% εμφάνισε ο κύκλος εργασιών της ΦΑΓΕ το α’ εξάμηνο του έτους και διαμορφώθηκε σε 171,3 εκατ. ευρώ από 164,7 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 4,2 εκατ. ευρώ από 3,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα προ φόρων, ο όμιλος ανέστρεψε ζημίες ύψους 2,3 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2005 σε κέρδη ύψους 7,1 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2006.

Μεγάλα Εργα: Καθυστερήσεις που φθάνουν έως και τον ένα χρόνο έχει προκαλέσει ο ακήρυκτος πόλεμος ανάμεσα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τους μεγάλους εργολάβους. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, πρόκειται για έξι μεγάλα οδικά έργα, συνολικού ύψους άνω των 7 δισ. ευρώ, που θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη στον εργολαβικό τομέα, ενώ θα εξασφαλίσουν περίπου 1.400 χλμ. σύγχρονων αυτοκινητόδρομων. Πρόκειται για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και Λαύριο, τη συνέχιση της Κύμης ως το Ολυμπιακό Χωριό, καθώς και τη σήραγγα του Υμηττού.

Εισηγμένες: Με ειδικό σχέδιο νόμου που πρόκειται να ψηφιστεί σύντομα, γίνεται πιο αυστηρός ο εσωτερικός έλεγχος για όλες τις εισηγμένες, σύμφωνα με την Ημερησία. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, την ευθύνη για την εταιρική διακυβέρνηση μιας εισηγμένης εταιρείας θα φέρουν πλέον τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, εκτελεστικά και μη. Ταυτόχρονα, μέρος της εποπτικής ευθύνης που σήμερα φέρουν οι αρμόδιες αρχές, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μεταφέρεται στις εισηγμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v