Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη, ανεβάζουν ταχύτητα οι τράπεζες

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει η Πειραιώς, με υπεραπόδοση μέχρι και 2%, μετά τη γερμανική σύσταση. Οριακά πέριξ των 3.944 μονάδων ο Γ.Δ., με οριακή αρνητική διακύμανση για τον FTSE-20, αλλά στο 2 προς 1 την αναλογία ανοδικών/καθοδικών. Το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σήμερα σε μετοχές εταιρειών μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εικόνα ανάλογη με τη χθεσινή παρουσιάζει μέχρι στιγμής η συνεδρίαση. Με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά μέχρι τις 3.960,3 μονάδες, αλλά τη σχέση ανοδικών/καθοδικών να σταθεροποιείται μετά τις 12:00 στο περίπου 2 προς 1.

Με συναλλαγές συγκριτικά περισσότερες από χθες, σήμερα στα περίπου 50 εκατ. ευρώ, και τους Mid 40, SC 80 να παρουσιάζουν μικρό πλεονέκτημα έναντι του ASE-20.

Με την αγορά στο όριο των 3.945 μονάδων, το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον επικεντρώνεται και σήμερα σε μετοχές εταιρειών μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι ενδεικτικό πως μετοχές εταιρειών όπως MLS Πληροφορική, Vivere, Μαθιός, ΣΙΔΜΑ, INTRAKAT, ΒIOTEΡ, ASCO, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, ALTER, σημειώνουν μέχρι στιγμής απόδοση μεγαλύτερη του 3% και με σημαντικά ”χτυπήματα” ανά τίτλο.

Παράλληλα στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η σύσταση αγοράς της Deutsche Bank συνοδεύεται από αύξηση συναλλαγών και ενίσχυση της τιμής προς τα 20,35 ευρώ.

Η Αγροτική, με συναλλαγές περίπου 350.000 τεμαχίων, διαμορφώνεται στα 4,34 ευρώ.

Για τη συνέχεια, καθώς ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει ήπια προς τις 3.942 μονάδες, θα πρέπει να βρεθούν ”στηρίξεις” στη μετοχή της Εθνικής (πιθανόν στα 31,8 ευρώ), καθώς η Alpha Bank ”βοηθά” τον FTSE-20 με αντίδραση 0,75%, η δε Coca Cola 3E με 1,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v