Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς νεύρο και σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης φαίνεται πως βρίσκεται η Σοφοκλέους, ακολουθώντας τον ρυθμό ήπιας διόρθωσης των ξένων αγορών. Χαμηλότερα -προς τις 3.920 μονάδες- ο Γενικός Δείκτης, με την Εθνική να σταθεροποιείται γύρω από τα 31,50 ευρώ, αν και το ενδιαφέρον ακόμη και των βραχυπρόθεσμων ”παικτών” παραμένει σε υποτονικό, μέτριο επίπεδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα ίδια και τα αυτά διαμορφώνονται οι βασικοί δείκτες στη Σοφοκλέους. Kαι η ελληνική αγορά κινείται μάλλον στον ρυθμό των ξένων χρηματιστηρίων, όπου από τη Νέα Υόρκη μέχρι και τη Φρανκφούρτη είναι εμφανής η αδυναμία αποσαφήνισης της τάσης, με αποτέλεσμα οι αγορές να διαμορφώνονται οριακά.

Σε αναμονή, λοιπόν, με την προσφορά στην Εθνική να εκδηλώνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής με ηπιότερο ρυθμό και την τιμή να σταθεροποιείται λίγο χαμηλότερα, προς τα 31,50 ευρώ.

Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε περί τις 3-6 μονάδες προς το χθεσινό ενδοσυνεδριακά χαμηλό, με τον FTSE-20 να χάνει περίπου 0,20%.

Ως αντίρροπη δύναμη λειτουργούσε η μικρή άνοδος των μετοχών των CosmΟΤΕ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικών Πετρελαίων, ΔΕΗ και Αγροτικής Τράπεζας.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση (-0,18% ο Mid 40) ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής οι Attica Bank, F.G. Europe, Info-Quest, Γενική Τράπεζα, ΔΟΛ, Μαΐλλης, ΜETKA και Πλαίσιο (με ελάχιστες συναλλαγές το τελευταίο).

Η σχέση ανοδικών / πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1,5 προς 1, ενώ για μετοχές κυρίως από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση σημειωνόταν θετική απόδοση.

Εμφανώς όμως σήμερα οι συναλλαγές, και το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον, κυμαίνονται σε μέτριο επίπεδο, ενισχύοντας την εκτίμηση πως στην αγορά αναζητείται αποσαφήνιση τάσης και πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση.

Μετοχές εταιρειών όπως MLS, Αλμα-Ατέρμων, Interfish, Παΐρης, ΕΥΑΘ, Εβροφάρμα, και ορισμένες ακόμη διαμορφώνονται με ποσοστό μεγαλύτερο του 2%.

Ωστόσο η συνεδρίαση στερείται εμφανώς νεύρου, διάθεσης και… συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v