Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλογές ρίσκου

Όπως είπαμε χθες, αν η διεθνής συγκυρία –focus στο Ιράν– παραμείνει ουδέτερη και αφήσει τις αγορές στην ησυχία τους, η Σοφοκλέους έχει μπροστά της ένα πολύ θετικό momentum, στο οποίο θα κυριαρχήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα deals. Στη δεύτερη περίπτωση, αρκετές ”μικρές” μετοχές κρύβουν θετικές εκπλήξεις για όσους θέλουν, μπορούν και αντέχουν να αναλάβουν το ρίσκο.

Επιλογές ρίσκου
Καλή σας ημέρα

Όπως είπαμε χθες, αν η διεθνής συγκυρία –focus στο Ιράν– παραμείνει ουδέτερη και αφήσει τις αγορές στην ησυχία τους, η Σοφοκλέους έχει μπροστά της ένα πολύ θετικό momentum, στο οποίο θα κυριαρχήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα και τα deals...

...Στη δεύτερη περίπτωση, αρκετές ”μικρές” μετοχές κρύβουν θετικές εκπλήξεις για όσους θέλουν, μπορούν και αντέχουν να αναλάβουν το ρίσκο...

...Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, θα προχωρήσουμε… μετά φόβου Θεού στην ονοματολογία, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά ότι οι συγκεκριμένες αναφορές δε συνιστούν ούτε συμβουλές, ούτε... παροτρύνσεις για αγορά ή πώληση των μετοχών που θα αναφερθούν...

Εξηγηθήκαμε;

Περίπτωση ΠΑΪΡΗ: Αν και εφόσον κλείσει το deal με τον κ. Λαυρεντιάδη, με τον οποίο όντως υπάρχουν συζητήσεις, το ένα ευρώ πάνω από τη σημερινή τιμή είναι ένας νορμάλ στόχος.

Περίπτωση ΝΕΩΡΙΟΝ: Δεν είναι μόνο η συμφωνία Χατζηιωάννου και Λούη που εμπεριέχει επιπλέον ναυπηγήσεις στη Σύρο. Υπάρχουν και άλλες επικείμενες συμφωνίες μεγαλύτερου βεληνεκούς. Βέβαια, η μετοχή είναι στην επιτήρηση. Αν και εφόσον βγει;

Περιπτώσεις στην πληροφορική: Η Logic έχει μπροστά της τη συγχώνευση με τη Singular και την είσοδο των νέων μετόχων (με παραίτηση των παλαιών) στην τιμή των 2,80 ανά μετοχή. Η Profile έχει τις πολλές καλές δουλειές και τα πολύ καλά αποτελέσματα. Και η ALTEC έχει ποντάρει σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό στοίχημα που, αν της βγει, ένα +50% στη σημερινή τιμή είναι εφικτός στόχος. Χωρίς σενάριο, αλλά με δυνατούς ”παίκτες” η προσπάθεια ανάκαμψης της Unibrain.

Στην ΥΓΕΙΑ: Τα κεφάλαια είναι πάρα πολλά στο εισηγμένο ”Υγεία” που παραπέμπουν σε δυνατές εξελίξεις για τους υπομονετικούς, ενώ η επικείμενη ανακοίνωση εισόδου ξένου fund στη Euromedica μπορεί να οδηγήσει σε ”κούρσα” την Axon, που κατέχει σημαντικό ποσοστό μετοχών της.

Η ΕΛΤΟΝ είναι μία συζητήσιμη περίπτωση, αφού και εκεί λέγεται ότι η Νεοχημική έχει απλώσει τα δίχτυα της.

Η άνοδος της ΕΥΔΑΠ, όπως υποστηρίζουν traders, μπορεί να δώσει πόντους στον Κούμπα, καθώς έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο με μετοχές της.

ΑΕΓΕΚ και ΑΤΤΙΚΑΤ μπορούν πολλά περισσότερα, αν και εφόσον οι ενστάσεις για σειρά μεγάλων έργων μπουν στο συρτάρι μετά την τελευταία απόφαση της Κομισιόν.

Στους Ευρωσυμβούλους, είμαστε πολύ κοντά στην είσοδο επώνυμου εφοπλιστή στο μετοχικό σχήμα.

Τα σενάρια για τη ναυτιλία έχουν οπωσδήποτε μέσα τους και την ”παράμετρο” ΝΕΛ.

Τέλος, είναι μεγάλο το ρίσκο, αλλά και μεγάλο το στοίχημα της ιδιάζουσας περίπτωσης που φέρει το όνομα Ζήνων.

Υ.Γ.: Να θυμάστε πάντα ότι στο χρηματιστήριο, και πολύ περισσότερο στις μετοχές με ρίσκο, ισχύει πάντα το ”μετά την απομάκρυνση από του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”.

Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v