Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Εθνική καθορίζει την τάση...

Εάν οι συναλλαγές 62 εκατ. ευρώ στην Εθνική, χθες, αφορούσαν την αναδιανομή θέσεων ισχυρών επενδυτικών χαρτοφυλακίων, τότε η αγορά μπορεί να κινηθεί υψηλότερα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα παραμείνουμε επιφυλακτικοί μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η τάση για τη μετοχή της Εθνικής και περιμένοντας την επιβεβαίωση των μεγεθών εξαμήνου για Εμπορική, ΟΠΑΠ και CosmΟΤΕ αύριο. Λογική η κατοχύρωση σημαντικότατων βραχυπρόθεσμων υπεραξιών, κυρίως σε μετοχές εταιρειών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από κομβικό και ευαίσθητο σημείο ξεκινά σήμερα η συνεδρίαση. Και αυτό όχι τόσο λόγω των ενστάσεων που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε μετά το χθεσινό ”κλείσιμο” βασικών δεικτών, όσο για τη βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής.

Θα φανεί σήμερα-αύριο κατά πόσο οι συναλλαγές των 2,2 εκατ. τεμαχίων (περί τα 62 εκατ. ευρώ) αφορούν σε αναδιανομή θέσεων ισχυρών ”παικτών” εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ομίλου ή σε μια συνολικότερη κατοχύρωση κερδισμένων θέσεων, με πιθανότερο ενδεχόμενο την περαιτέρω ”ταλαιπωρία” της μετοχής.

Ούτως ή άλλως η μετοχή της Εθνικής κινείται κατά 5,7% χαμηλότερα από την αρχή του έτους (τιμή 30/12/05) και στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις δεν επετεύχθη η διάσπαση περιοχής ισχυρής αντίστασης.

Μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η τάση για τη μετοχή της Εθνικής, διατηρούμε βραχυπρόθεσμα επιφυλάξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αρθούν εάν και εφόσον οι χθεσινοί αγοραστές στο εύρος των 32,28-31,34 επιδιώξουν να κινηθούν υψηλότερα.

Στο ευρύτερο μέρος της αγοράς διαπιστώθηκε χθες πως σε μετοχές εταιρειών της μεσαίας αλλά κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με σημαντικές βραχυπρόθεσμες υπεραξίες υπήρξαν πωλήσεις από τα υψηλά της συνεδρίασης.

Ωστόσο, επιμέρους, χρήζει προσοχής το ανοδικό σερί του ΟΛΠ, ενώ εκκρεμεί το θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού (δες σχετικό θέμα), η κινητικότητα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, η συμφωνία ΕΥΑΘ-Suez, η υπέρβαση των 2 ευρώ για τη μετοχή του Βάρδα, οι σταθερά ισχυροί αγοραστές υψηλότερα των 3 ευρώ στη μετοχή της Blue Star, η προσέγγιση των 4 ευρώ για τη μετοχή της ΣΙΔΜΑ και ορισμένες ακόμα περιπτώσεις.

Κατά συνέπεια, επικεντρωνόμαστε στη βραχυπρόθεσμη διακύμανση της Εθνικής και των Εμπορικής, ΟΠΑΠ και CosmΟΤΕ, καθότι αύριο ανακοινώνονται τα μεγέθη εξαμήνου, αλλά και σε επιμέρους τίτλους με ήδη διαμορφωμένη ανοδική τάση, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία των δύο τελευταίων εβδομάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v