Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο της ΕΤΕ

Στα 560,4 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο εξάμηνο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως καταγράφονται σε σχετική δημοσκόπηση του euro2day.gr.

Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο της ΕΤΕ
Στα 560,4 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως καταγράφονται σε σχετική δημοσκόπηση του euro2day.gr.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 560,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 61,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα καθαρά κέρδη της Εθνικής θα ενισχυθούν, μεταξύ άλλων, από την αύξηση των εσόδων αλλά και τον περιορισμό των δαπανών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα αποτελέσματα της Εθνικής θα εμφανιστούν ενισχυμένα κατά 126 εκατ. ευρώ λόγω του έκτακτου στοιχείου της πώλησης της Atlantic Bank στη Νέα Υόρκη, αλλά θα επιβαρυνθούν κατά 25 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 14,2% σε ετήσια βάση, στα 865 εκατ. ευρώ, από 757,7 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Μερίδα αναλυτών προέβλεψε ότι το μέγεθος θα ”στηριχτεί” από τη μεγαλύτερη έκθεση της τράπεζας στα στεγαστικά δάνεια.

Εξάλλου, τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες αναμένεται να ενισχυθούν κατά 18,9%, στα 236,7 εκατ. ευρώ, στο εξάμηνο έναντι 199,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι λειτουργικές δαπάνες α΄ εξαμήνου εκτιμάται ότι θα ”τρέξουν” κατά 6,2%, διαμορφούμενες στα 665 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το β΄ τρίμηνο του 2006, εκτιμάται ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη, τα καθαρά έσοδα από τόκους και τα έσοδα από αμοιβές και προμήθειες θα προσεγγίσουν τα 310,2 εκατ., 437 εκατ. και 119 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι χρηματιστηριακές που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση είναι οι Alpha Finance, Beta Securities, Egnatia Finance, Eurobank Securities, HSBC Pantelakis, Marfin Analysis και Proton Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v