Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύθραυστες ισορροπίες

Χαμηλότερα διαμορφώνεται η μετοχή της Εθνικής, υποχωρεί ο ΟΤΕ και ο Γενικός Δείκτης χάνει έδαφος, χαμηλότερα των 3.380 μονάδων. Οι ενδείξεις από τεχνικής πλευράς για την πορεία ορισμένων μετοχών συνεχίζουν να κρατούν επιφυλακτικούς ορισμένους κατά κανόνα διορατικούς αναλυτές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανείς είναι οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να εξισορροπηθεί η τάση στην αγορά.

Ωστόσο, η μέχρι στιγμής συμπεριφορά αρκετών μετοχών, οι οποίες θεωρούνται ”κλειδιά” της στάσης που τηρούν κατά κανόνα οι ισχυροί επενδυτικοί κύκλοι δεν πείθουν επαρκώς.

Πέρα από τη μετοχή της Εθνικής που διαμορφώνεται χαμηλότερα, σε εύρος περίπου 40 λεπτών και μέγιστη τα 27,10 ευρώ, προβληματική είναι η εικόνα μετοχών όπως ο ΟΠΑΠ και δευτερευόντως της Alpha Bank, Cosmote.

Αντίθετα, συγκριτικά καλύτερη είναι η μέχρι στιγμής πορεία της μετοχής του ΟΤΕ, λίγο υψηλότερα από τα 16 ευρώ, της Πειραιώς προς τα 20,82 ευρώ και της Eurobank, ενώ ξεχωρίζει -και χρήζει προσοχής- η αυξημένη εμπορευσιμότητα (περίπου 2 εκατ. τεμάχια) στη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Από το υπόλοιπο της αγοράς ξεχωρίζουν η απόδοση της Εβροφάρμα, συντηρώντας σενάρια για παρουσία Γάλλων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της θρακιώτικης εταιρίας, η σχετική μεταβολή του Ιασώ, της Γερμανός, της Εγνατίας Τράπεζας, της Jumbo, της Info-Quest, της J&P Άβαξ.

Ανοδικά αντιδρούν οι μετοχές των Άττικα Συμμετοχών, Σιδενόρ, Μινωικών Γραμμών, Λάμψα, ενώ το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαμορφώνεται πέριξ των 13,5 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πραγματοποιήθηκε στα 12,5 ευρώ.

Ωστόσο, οι βασικοί δείκτες συνεχίζουν να υποχωρούν, με τον Γενικό χαμηλότερα και των 3.380 μονάδων, ενώ μετά τις 12:15 άρχισαν να πυκνώνουν οι εντολές πώλησης σε μετοχές εταιριών από τον κλάδο των πρώτων υλών, κατασκευών - υλικών και τραπεζών.

Δύσκολη προμηνύεται η συνέχεια, καθώς η τεχνική εικόνα συγκεκριμένων μετοχών καθιστά επιφυλακτικούς ορισμένους αναλυτές, ακόμη και για το ενδεχόμενο μιας -έστω τεχνικής μορφής- αντίδρασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v