Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση σημείου ισορροπίας

Η εβδομάδα ξεκίνησε για τα ξένα χρηματιστήρια πτωτικά. Τη Νέα Υόρκη ακολούθησε η Ασία, με τη διόρθωση να συνεχίζεται από το πρωί στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εύλογα στη Σοφοκλέους θα πρέπει το κλίμα αυτό να συγκεραστεί με την αποκοπή του δικαιώματος της Εθνικής, αύριο, και τη λήξη των ΣΜΕ Ιουνίου την Παρασκευή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με... προίκα τον αέρα και τη διάθεση διόρθωσης που από χθες το βράδυ οδηγεί και πάλι χαμηλότερα το αμερικανικό αλλά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ζητείται να βρεθεί σημείο ισορροπίας και αναφοράς στη Σοφοκλέους.

Μια εβδομάδα τεσσάρων συνεδριάσεων με επιπρόσθετα εγχώρια χαρακτηριστικά, τη διαδικασία ΑΜΚ της Εθνικής και τη λήξη των Παραγώγων μηνός Ιουνίου την Παρασκευή.

Στο σχετικό θέμα για την αποκοπή δικαιώματος της Εθνικής αναφέρονται όλες οι επιμέρους χρήσιμες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τη διαδικασία, μέσω της οποίας αύριο θα δοθεί μία ακόμα μεγάλη μάχη στην ιστορία του ομίλου.

Δεδομένου του κλίματος στα ξένα χρηματιστήρια, η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Το διεθνές περιβάλλον δικαιολογεί διόρθωση, ενώ οι θέσεις αγορών, κυρίως ξένων επενδυτικών οίκων, παραπέμπουν σε σταθεροποίηση της μετοχής της Εθνικής σε επίπεδο υψηλότερο των 29-29,5 ευρώ.

Εάν σήμερα στη μετοχή της Εθνικής βγουν πωλητές (ή αγοραστές) υψηλότερα των 30,8 ευρώ (ή χαμηλότερα των 30 ευρώ), θα μπορέσουμε να έχουμε μία κατ’ αρχήν εικόνα για το τι θα επιχειρηθεί αύριο με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος.

Μια δεύτερη μετοχή-κλειδί της τάσης είναι λόγω βάρους στάθμισης η Eurobank, με απώλειες 2,5% την προηγούμενη εβδομάδα, έναντι μικρών κερδών 0,10% για την Alpha Bank.

Στη μετοχή του ΟΤΕ από τα 16,50 ευρώ (με -4,84% την προηγούμενη εβδομάδα) εκτιμάται ότι θα δοθεί επίσης σημαντική μάχη, προκειμένου να συντηρηθεί η διαμόρφωση του FTSE-20 σε επίπεδο υψηλότερο των 1.880 μονάδων (θεωρητικό περιθώριο απόκλισης - υποχώρησης συνολικά μέχρι και την Παρασκευή στο 2%).

Μένει να διαπιστωθεί σήμερα εάν το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης (προεξοφλείται πως θα είναι πτωτική) θα καταγραφεί στα πρώτα 15-20 λεπτά της συνεδρίασης, όπως είχε γίνει και την Τετάρτη - Πέμπτη και λιγότερο στην ανοδική της Παρασκευής.

Ένα θέμα που χρήζει προσοχής, και βραχυπρόθεσμα, αφορά στη μείωση των ευρωπαϊκών εταιρικών κερδών, με ενδιαφέροντα να αναφέρονται στο σχετικό θέμα της S&P (δες πρώτο θέμα στα top stories).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v