Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, το ενδιαφέρον που φημολογείται ότι εκφράζει η BC Partners για το Ιασώ και η Interamerican για τη Φοίνιξ και, όσον αφορά στα πολιτικά τεκταινόμενα, οι εξελίξεις στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, το ενδιαφέρον που φημολογείται ότι εκφράζει η BC Partners για το Ιασώ και η Interamerican για τη Φοίνιξ και, όσον αφορά στα πολιτικά τεκταινόμενα, οι εξελίξεις στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα Τρίτη.

Επιχειρήσεις: Δέκα ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο top-500 της Ευρώπης (FT Europe 500), σύμφωνα με την Ημερησία, από οκτώ που ήταν το 2005. Συγκεκριμένα, μεταξύ των 500 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων συγκαταλέγονται η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, ο ΟΤΕ, η Alpha Bank, η Cosmote, η Coca Cola 3E, η Τράπεζα Πειραιώς, η ΔΕΗ, η Εμπορική Τράπεζα και τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Συμφωνίες: Οι χαμηλότερες τιμές στη Σοφοκλέους φαίνεται πως αποτελούν προπομπό για νέα deals, δεδομένου ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, στην παρούσα φάση διενεργούνται συζητήσεις για σημαντικές συμφωνίες μεταξύ εισηγμένων εταιριών. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για ενδιαφέρον της BC Partners για το Ιασώ και της Interamerican για τη Φοίνιξ Metrolife.

FBBank: Σημαντικές μετοχικές αλλαγές αναμένονται στην FBBank, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Χρηματιστήριο, καθώς ομάδα των βασικών μετόχων της τράπεζας, αποτελούμενη κυρίως από εφοπλιστές, αναζητά ενδιαφερόμενους ώστε να πωλήσει τη συμμετοχή της.

Εθνική: Ξεκινά η μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου εισηγμένης στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Όσοι είναι σήμερα Τρίτη μέτοχοι της Εθνικής θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση, καθώς αύριο Τετάρτη αποκόπτεται το δικαίωμα. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα έχουν δικαίωμα να εγγραφούν και για περισσότερες μετοχές. Από 20 έως 29 Ιουνίου η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων.

Fourlis: Την επέκταση των Intersport στην αγορά της Βουλγαρίας ανακοίνωσε χθες και επίσημα η διοίκηση της Fourlis, σύμφωνα με την Ημερησία.

Carrefour: Στη Βουλγαρία, με ”όχημα” την Carrefour Μαρινόπουλος, σχεδιάζει να αναπτυχθεί το Group Carrefour, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour Μαρινόπουλος, Jerome Loubere.

ΟΤΕ: Από 280 έως και 450 εκατ. ευρώ αναμένεται να εισέλθουν στα ταμεία του ΟΤΕ από την πώληση της Armentel, γράφει η Ημερησία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του οργανισμού, αναφέρει το δημοσίευμα, η προσέλκυση ενδιαφέροντος για την αρμενική εταιρεία ήταν ικανοποιητική, καθώς οκτώ συνολικά εταιρίες κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει δημοσίευμα Των Νέων, στον αέρα βρίσκεται η εθελούσια έξοδος από τον Οργανισμό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμα και με αγωγές κατά της διοίκησης του ΟΤΕ απειλούν οι συνταξιούχοι υπάλληλοι του Οργανισμού, οι οποίοι ενώ έχουν αποχωρήσει από το περασμένο φθινόπωρο με το μέτρο της εθελούσιας εξόδου, μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ στα χέρια τους.

Εκθεση S&P: Κατακόρυφη άνοδο θα σημειώσουν οι δαπάνες για την αντιμετώπιση των αναγκών που προκύπτουν από τη δημογραφική γήρανση, αν δεν προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις, σημειώνει σε έκθεσή της η Standard & Poor’s, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική. Στην έκθεση τονίζεται ότι ”οι δημόσιες δαπάνες που σχετίζονται με τη γήρανση του πληθυσμού στην Ελλάδα, θα αυξηθούν στο 32,4% του ΑΕΠ το 2050”.

Τουρκία - Ένταξη: Οι εξελίξεις στο θέμα της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., μετά την απόφαση της Κύπρου να αποδεχθεί το συμβιβασμό για το προσωρινό άνοιγμα του πρώτου κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και να μην ασκήσει τελικά βέτο, απασχολούν σήμερα τις εφημερίδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v