Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και ΟΤΕ... αγρίεψαν

Αντέδρασε αρχικά μέχρι και 2% υψηλότερα η αγορά, για να αμβλυνθεί στη συνέχεια η αντίδραση προς τις 3.530 μονάδες. Υψηλότερα Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΟΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σημαντικά υψηλότερα πλήθος μετοχών εταιριών της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς τις 3.548 μονάδες αντέδρασε αρχικά η αγορά, με κέρδη μέχρι και υπεράνω του 2% για το Γενικό Δείκτη.

Δεδομένου ότι στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις το χαμηλό διαμορφωνόταν στα πρώτα 15-20 λεπτά, η συνέχεια παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αν δηλαδή οι 3.548 μονάδες θα αποτελέσουν την ”κορυφή” για σήμερα ή θα έχουμε εν συνεχεία υπεραντίδραση πάνω από αυτό το επίπεδο.

Στα πρώτα 30 λεπτά της συνεδρίασης οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των μετοχών, κυρίως εταιριών της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ξεκίνησε με ”ανοδικό χάσμα”, δηλαδή από 3%-5% υψηλότερα της χθεσινής τιμής.

Μένει να φανεί στην επόμενη ώρα εάν οι αρχικές υψηλές τιμές θα αποτελέσουν ”βάση” για σήμερα ή αν θα κατοχυρωθούν θέσεις στη συνέχεια.

Για παράδειγμα, μετοχές όπως Σελόντα, Καραμολέγκος, Παρνασσός, Altec, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ, Σάνυο και ΑΕΓΕΚ ”άνοιξαν” από το 3%-5%, για να υποχωρήσουν όμως μέχρι τις 12:10 λίγο χαμηλότερα.

Σε ΝΕΛ, Lavipharm, Lannet, ΕΤΕΜ και ορισμένους ακόμα τίτλους αυτής της κατηγορίας η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται πολύ κοντά στην αρχική και μέχρι στιγμής μέγιστη ημέρας.

Σταδιακά, από τις 11:50 έως τις 12:10, η αντίδραση του Γενικού Δείκτη αμβλύνθηκε, διορθώνοντας μέχρι τις 3.525 μονάδες.

Σε αυτό το σημείο ενδέχεται να διαμορφώνεται βάση για σήμερα, καθώς η μετοχή της Εθνικής ενισχύεται κατά 1,7%, στα 30,50 ευρώ, της Eurobank στα 22,30 ευρώ, της Alpha Bank στα 19,22 ευρώ και του ΟΤΕ στα 16,46 ευρώ.

Η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με συναλλαγές περίπου 150.000 τεμαχίων διαμορφώνεται μέχρι και 2,5% υψηλότερα, στα 13,70 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v