ΑΧΕ: Πιθανή η ανάκαμψη της Σοφοκλέους

Ανάκαμψη της Σοφοκλέους, έστω και τεχνικής μορφής, βλέπουν για σήμερα οι αναλυτές, ενώ εκτιμούν ότι το ΧΑ μάλλον θα αναζητήσει και σήμερα κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Πιθανή η ανάκαμψη της Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Αδύναμα παραμένουν τα συναισθήματα των επενδυτών, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Analysis, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια τεχνική ανάκαμψη σήμερα.

Η Σίγμα Securities εκτιμά ότι η διόρθωση θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ η Εθνική φαίνεται να σταθεροποιεί τον τραπεζικό κλάδο.

Θετικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, ενώ η Σοφοκλέους εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει στα βήματα των ξένων χρηματιστηρίων.

Τα συναισθήματα στις διεθνείς αγορές, και κατ’ επέκταση στη Σοφοκλέους, παραμένουν αδύναμα και οι επενδυτές διακατέχονται από σκεπτικισμό, εν μέσω του ”θολού” μακροοικονομικού τοπίου, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Ένα τέτοιο κλίμα δικαιολογεί την περαιτέρω αστάθεια στις συναλλαγές και την αβεβαιότητα.

Ωστόσο ορισμένες επιλεκτικές αγορές και μια ανάκαμψη για το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορούν να αποκλειστούν, σύμφωνα με την Εγνατία, η οποία επιμένει ότι αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως αλλαγή της γενικότερης τάσης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές.

Τι έγινε χθες: Οι ρευστοποιήσεις οδήγησαν τη Σοφοκλέους σε χαμηλότερα επίπεδα, αναφέρει η Marfin Analysis για μια ακόμη φορά. Ο όγκος των συναλλαγών άγγιξε τα 368 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με απώλειες της τάξης του 0,45% και 2,2% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v