Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων και οι επιπτώσεις αυτής, οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, το ενδιαφέρον της Eurobank για την αγορά της Ουκρανίας, τα προβλήματα στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για τη διαχείριση κινδύνου του ”Πάμε Στοίχημα”, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων και οι επιπτώσεις αυτής, οι εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, το ενδιαφέρον της Eurobank για την αγορά της Ουκρανίας, τα προβλήματα στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για τη διαχείριση κινδύνου του ”Πάμε Στοίχημα”, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Επιτόκια: Στα 175 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η νέα επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη χθεσινή αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων (στο 2,75%), η οποία θα περάσει αμέσως στα δάνεια. Έτοιμες οι τράπεζες να προχωρήσουν σε αυξήσεις επιτοκίων.

Εθνική: Οι διεθνείς οίκοι Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, Deutsche Bank, JP Morgan θα εγγυηθούν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ χθες εγκρίθηκε από το χρηματιστήριο η εισαγωγή των δικαιωμάτων της αύξησης. Εν τω μεταξύ, κορυφώνεται η αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της τράπεζας, οι οποίοι με εξώδικη γνωστοποίηση καλούν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χ.Α. να διερευνήσουν, μεταξύ άλλων, κατά πόσο ”το περιεχόμενο της σύμβασης κάλυψης με τους αναδόχους ενδέχεται να μεταβάλει κατά τρόπο ανέλεγκτο τη μετοχική σύνθεση της τράπεζας”.

Eurobank: Πολύ κοντά στην εξαγορά ουκρανικής τράπεζας βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, ο όμιλος της Eurobank. Η προς απόκτηση τρράπεζα διαθέτει δίκτυο 30 καταστημάτων και ικανοποιητικό μάνατζμεντ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για την ίδια αγορά εκδηλώνει και η Εθνική Τράπεζα.

ΟΠΑΠ: Σε αδιέξοδο κινδυνεύει να βρεθεί τους επόμενους μήνες ο ΟΠΑΠ αν δεν βρει σύντομα την ιδανική φόρμουλα για την ομαλή έκβαση και επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη διαχείριση κινδύνου του ”Πάμε Στοίχημα”. Σύμφωνα με την Ημερησία, όλα δείχνουν ότι ακόμα ”αναζητά” τόσο το περιεχόμενο της προκήρυξης όσο και τις δικλίδες ασφαλείας που θα θωρακίσουν την εταιρεία μπρος στο ενδεχόμενο νομικής διεκδίκησης της παράτασης της σύμβασης με την Intralot.

Σοφοκλέους: Τις αιτίες που προκάλεσαν την πτώση πολλών μεγάλων μετοχών στη Σοφοκλέους, εν μέσω του γενικότερου αρνητικού κλίματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, εξετάζει το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας Μέτοχος. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ”σημασία δεν έχει μόνο το μέγεθος μιας πτώσης, αλλά και τα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε κίνησης. Όπως και να έχει, πάντως, κάποιοι αντέχουν τα ύψη, αλλά οι περισσότεροι λυγίζουν. Το θέμα ωστόσο είναι το γιατί, μια και στη Σοφοκλέους αυτόν το μήνα λύγισαν και τα ”σίδερα”!.

ΣΙΔΜΑ: Επενδύσεις 10,3 εκατ. ευρώ υλοποιεί το 2006 η ΣΙΔΜΑ, όπως δήλωσε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλός της. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αυτών αφορά στην επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων της θυγατρικής στη Σόφια και στην ανέγερση νέων εγκαταστάσεων στη δεύτερη θυγατρική της ΣΙΔΜΑ στο Βουκουρέστι. Επίσης, εγκρίθηκε η σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Ελληνικό: Περισσότερα από 5.000 στρέμματα πρασίνου και 1.000 στρέμματα στα οποία θα κατασκευαστούν κατοικίες, ξενοδοχεία, γραφεία και καταστήματα προβλέπει το οριστικό σχέδιο ανάπλασης της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, που παρουσίασε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v