Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει η αστάθεια στην αγορά

Σε χαμηλότερο επίπεδο εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα ανοίξει σήμερα η Σοφοκλέους, η οποία αναμένεται να αναζητήσει για μία ακόμη φορά κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα θα βρεθούν οι τράπεζες, με την προσοχή να εστιάζεται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής.

ΑΧΕ: Παραμένει η αστάθεια στην αγορά
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι επενδυτές θα στρέψουν σήμερα το βλέμμα τους στις ευρωπαϊκές αγορές αναζητώντας κάποια κατεύθυνση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis.

Η Σίγμα Securities, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η ψυχολογία της αγοράς παραμένει εύθραυστη, ενώ για την εγχώρια αγορά προβλέπει μια ήπια συνεδρίαση.

Η Proton Securities προβλέπει ότι η Σοφοκλέους θα ανοίξει σε χαμηλότερο επίπεδο, επηρεαζόμενη από το γενικότερο αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Η Εγνατία Finance εκτιμά ότι η ελληνική αγορά θα παραμείνει ασταθής, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω επίμονων ανησυχιών σχετικά με την άνοδο των επιτοκίων και την επιβράδυνση της ανάπτυξης της οικονομίας.

Για σήμερα, η Εγνατία προβλέπει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό του ”αδύναμου” ανοίγματος, ιδιαίτερα εάν οι ευρωπαϊκές αγορές ανοίξουν σε αρνητικό πεδίο. Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα αναμένεται να επικεντρωθεί στις τράπεζες, και κυρίως στην Εθνική.

Τι έγινε στην προηγούμενη συνεδρίαση: Με άνοδο της τάξης του 1,5% έκλεισε η Σοφοκλέους την Παρασκευή, με τον όγκο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 275 εκατ. ευρώ, αναφέρει στο πρωινό report της η Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v