Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sell-off στη Σοφοκλέους - τούρμπο η Εμπορική

Ισχυρότατες πιέσεις ασκούνται στη Σοφοκλέους, με το Γενικό Δείκτη να χάνει έως και 150 μονάδες, ενώ τα blue chips υποχωρούν κατά 3,5%. Η αποκοπή του δικαιώματος από την Εθνική, αύριο, αποτελεί ένα επιπλέον βραχυπρόθεσμο ”στοίχημα” για όσους παίζουν την αγορά χαμηλότερα. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον η πρόταση της C.A. για την Εμπορική, η μετοχή της οποίας κερδίζει 5,83%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της Εμπορικής, αλλά και η ανοιχτή εκποίηση θέσεων αρκετών χρηματιστηριακών και ορισμένων ξένων διαχειριστών αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της συνεδρίασης.

Μιας συνεδρίασης με δύο όψεις και τη βραχυπρόθεσμη να ”χτυπά κόκκινο”, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί χαμηλότερα και των 3.400 μονάδων.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν στο τραπεζικό κλάδο, καθώς αύριο ”κόβεται” το δικαίωμα της Εθνικής και το ”παιχνίδι” της Εμπορικής ανοίγει για τα καλά.

Στο σχετικό θέμα ”πρώτα οι Γάλλοι και μετά οι... άλλοι” αναφέρονται ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και εκτιμήσεις για το πώς θα διαμορφωθεί μεσοπρόθεσμα η υπόθεση της Εμπορικής.

Από αυτή την άποψη η αποκοπή του δικαιώματος αύριο από τη μετοχή της Εθνικής ενδέχεται να οδηγεί στη διαμόρφωση νέων, ενδιαφερουσών ισορροπιών στον κλάδο.

Το σίγουρο είναι πως βραχυπρόθεσμα η αγορά ”εκβιάζεται” να κινηθεί χαμηλότερα, με μεγαλύτερες απώλειες απ’ ό,τι τα υπόλοιπα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ένταση της διόρθωσης σημειώνεται στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Τεχνικά στην αγορά διασπάται ο σχηματισμός ”διπλού χαμηλού”, υποχωρώντας κάτω από τις 3.410 μονάδες, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση της τάσης.

Είναι ενδεικτικό πως στις 14:20 οι συναλλαγές προσέγγιζαν τα 230 εκατ. ευρώ, ενώ για 33 μετοχές οι απώλειες ξεπερνούσαν το 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v