Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Γλιστράει” το Χ.Α. - ”χτυπάει” η Credit Agricole

Η αγορά -παρακινούμενη από τη νέα διολίσθηση των διεθνών αγορών- υποχωρεί ”απνευστί” προς τις 3.400 μονάδες με απώλειες 2,62%. Ωστόσο τις εντυπώσεις ”κλέβει” η αιφνιδιαστική προσφορά της Credit Agricole για το 100% της Εμπορικής στα 23,50 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η κίνηση των Γάλλων (δες σχετικό θέμα) εκδηλώνεται σε μία αρνητική για τις αγορές συγκυρία.

Με τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τις αναδυόμενες αγορές να υποχωρούν μέχρι και 5% (Κωνσταντινούπολη), η κίνηση της Credit Agricole δημιουργεί μεσοπρόθεσμα δυναμική όχι μόνο για την Εμπορική, αλλά και για τον κλάδο ευρύτερα.

Μένει βέβαια να διευκρινιστούν επιμέρους θέματα που αφορούν στην τιμή της προσφοράς, με τη μετοχή να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής μεταξύ των 23,50-24,48 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς -και ουσιαστικά- ο FTSE-20 υποχωρεί μέχρι τις 1.876 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης προς τις 3.442 μονάδες.

Το σύνολο των μετοχών της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης διαμορφώνεται μέχρι και 4% χαμηλότερα, με το μεγαλύτερο μέρος των πιέσεων να ασκούνται μέχρι στιγμής στη μετοχή της Εθνικής.

Από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης εκδηλώθηκε συνολικότερα προσφορά σε μετοχές εταιρειών του Mid 40, ενώ απώλειες μέχρι και 9% διαμορφώθηκαν για αρκετούς τίτλους χαμηλότερης αποτίμησης.

Με συναλλαγές περίπου 60 εκατ. ευρώ και τον Γενικό Δείκτη μέχρι και 2,4% χαμηλότερα, η συνεδρίαση αναμένεται ενδιαφέρουσα, καθώς μένει να φανεί ο λόγος αιφνιδιασμού των Γάλλων, η όποια αντίδραση υπάρξει από την πλευρά των αγοραστών σε τιμές μέχρι και 4% υψηλότερα, κυρίως όμως οι λεπτομέρειες που αφορούν στη συγκεκριμένη πρόταση.

Το όλο θέμα εκτιμάται πως θα έχει στη συνέχεια επιπλέον προεκτάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v