Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ρυθμίσεις λόγω της αποκοπής δικαιώματος

Σειρά ρυθμίσεων που αφορούν το ΧΠΑ ανακοίνωσε η ΕΤΕΣΕΠ, με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος, καθώς και την έναρξη και λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης της Εθνικής ενόψει της αύξησης κεφαλαίου.

ΕΤΕ: Ρυθμίσεις λόγω της αποκοπής δικαιώματος
Σειρά ρυθμίσεων που αφορούν το ΧΠΑ ανακοίνωσε η ΕΤΕΣΕΠ, με αφορμή την αποκοπή του δικαιώματος, καθώς και την έναρξη και λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης της Εθνικής ενόψει της αύξησης κεφαλαίου.

Ειδικότερα, η ΕΤΕΣΕΠ ανακοινώνει τα εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη την από 9.6.2006 ανακοίνωση της ”Εθνική Τράπεζα” για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ως και τις σχετιζόμενες με την εν λόγω αύξηση ημερομηνίες αναφορικά με την αποκοπή του δικαιώματος (14.6.2006), την έναρξη και λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης (20.6.2006 και 29.6.2006 αντίστοιχα) και τη λήξη της άσκησης των εν λόγω δικαιωμάτων (5.7.2006), οι ημερομηνίες άσκησης των δικαιωμάτων επαναγοράς και επαναπώλησης των δικαιωμάτων προτίμησης, που θα προκύψουν από τις ανοιχτές θέσεις, κατά την ορισθείσα ως άνω ημερομηνία αποκοπής (14.6.2006), στα συμβόλαια πώλησης με σύμφωνο επαναγοράς (repo) και αγοράς με σύμφωνο επαναπώλησης (reverse repo) με υποκείμενη αξία τη μετοχή της ως άνω τραπεζικής εταιρίας, έχουν ως εξής:

1. Οι αγοραστές θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα επαναπώλησης-απόδοσης των δικαιωμάτων προτίμησης στην ΕΤΕΣΕΠ από την 20.6.2006 έως και την 22.6.2006. Στη περίπτωση αυτή τα δικαιώματα προτίμησης πρέπει να βρίσκονται στις μερίδες των αγοραστών την ημέρα άσκησης του δικαιώματος επαναπώλησης.

2. Οι πωλητές θα μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα επαναγοράς-απόκτησης των δικαιωμάτων προτίμησης από την ΕΤΕΣΕΠ από την 20.6.2006 έως και την 22.6.2006. Στη περίπτωση αυτή τα δικαιώματα προτίμησης θα πιστωθούν στις μερίδες των πωλητών την 5η εργάσιμη ημέρα από την άσκηση του δικαιώματος επαναγοράς.

3. Η ΕΤΕΣΕΠ θα ασκήσει υποχρεωτικά τα σχετικά της δικαιώματα έναντι των αγοραστών για την απόκτηση από αυτούς των δικαιωμάτων προτίμησης την 22.6.2006. Στη περίπτωση αυτή τα δικαιώματα προτίμησης θα αναληφθούν από τις μερίδες των αγοραστών το απόγευμα της 28.6.2006.

4. Η ΕΤΕΣΕΠ θα ασκήσει υποχρεωτικά τα σχετικά της δικαιώματα έναντι των πωλητών για την απόδοση σε αυτούς των δικαιωμάτων προτίμησης την 28.6.2006. Στη περίπτωση αυτή τα δικαιώματα προτίμησης θα πιστωθούν στις μερίδες των πωλητών την 29.6.2006.

Στο πλαίσιο παρακολούθησης των θέσεων στα εν λόγω συμβόλαια, η ΕΤΕΣΕΠ

δύναται να ασκεί δικαιώματα απόδοσης ή απόκτησης των δικαιωμάτων προτίμησης έναντι των πωλητών και των αγοραστών από την 20.6.2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v