Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα βλέμματα στραμμένα στην Εθνική

Στην αποκοπή δικαιώματος της Εθνικής Τράπεζας θα είναι στραμμένη σήμερα η προσοχή των επενδυτών, ενώ η προσφορά της Credit Agricole για την Εμπορική δεν φαίνεται να είναι ικανή (ακόμα τουλάχιστον) να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα στην αγορά. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και σήμερα η Σοφοκλέους θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές.

ΑΧΕ: Τα βλέμματα στραμμένα στην Εθνική
Τι εκτιμάται για σήμερα: Κατεύθυνση από τις ευρωπαϊκές αγορές θα αναζητήσει και σήμερα η Σοφοκλέους, όπως εκτιμά η Marfin Analysis στο πρωινό report της, ενώ υπενθυμίζει ότι σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας χωρίς το δικαίωμα, στα 27,04 ευρώ.

Η Σίγμα Securities από την πλευρά της εκτιμά ότι το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα είναι αυτό που θα δώσει την κατεύθυνση στη σημερινή συνεδρίαση.

Τις τάσεις που προέρχονται από το εξωτερικό θα ακολουθήσει σήμερα η ελληνική αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Proton Securities, η οποία προβλέπει νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, εν όψει της ανακοίνωσης οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Οι μακροοικονομικές ανησυχίες εξακολουθούν να πιέζουν τις αγορές, μια τάση η οποία, όπως εκτιμά η Εγνατία Finance, θα διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα. Το αρνητικό άνοιγμα που αναμένεται για σήμερα στην Ευρώπη, δεν αφήνει περιθώρια αισοδοξίας για θετική απόδοση της Σοφοκλέους.

Η θετική επίδραση της προσφοράς της Credit Agricole για την Εμπορική, σύμφωνα με την Εγνατία, δεν είναι αρκετή προς το παρόν ώστε να βελτιώσει το κλίμα στη Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται περισσότερο στις διεθνείς εξελίξεις και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας.

Τι έγινε χθες: Με πτώση της τάξης του 3,8% έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, στις 3.394 μονάδες, ακολουθώντας την αρνητική πορεία των ευρωπαϊκών και αναδυόμενων αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis. Μεγάλες ήταν οι απώλειες στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v