Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ”ντόμινο” πιέσεων

Χαλάει και πάλι η τεχνική εικόνα των μετοχών του FTSE 20, κάτι που προβληματίζει κυρίως τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές, τη στιγμή που οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φθάνουν μέχρι και το 2%, ενώ διευρύνονται οι ζημίες στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Απώλειες 3,46% για τις τράπεζες και 4,21% για τις τηλεπικοινωνίες. Διασώζονται μόλις 15 τίτλοι.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην Υψηλή Κεφαλαιοποίηση παραμένει το πρόβλημα της αγοράς με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 2,9% και τις τηλεπικοινωνίες με 3,7%.

Το αρνητικό είναι πως πέραν των μετοχών Εθνικής, Eurobank που με βάση το χθεσινό κλείσιμο βρίσκονταν σε διαπραγμάτευση, σημαντικά χαμηλότερα του ΚΜΟ 30 εβδομάδων, ”κινδυνεύει” η μεσοπρόθεσμη φορά της Πειραιώς, λιγότερο της Alpha Bank, ενώ προβληματίζει εμφανώς πλέον και η τεχνική εικόνα του ΟΤΕ.

Υπό αυτές τις τεχνικές ενδείξεις, οι ενεργοί ”παίκτες” εύλογα παραμένουν επιφυλακτικοί για τη συνέχεια.

Σταδιακά μετά τις 14:00 ακολούθησε πορεία διόρθωσης ο SC 80 με -2,4%, έναντι -2,5% του FTSE-20.

Είναι ενδεικτικό πως πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από 10-15 λεπτά, διαμορφώθηκε σημαντικά χαμηλότερα η τιμή μετοχών όπως των Άττικατ, LogicDis, Μεσοχωρίτη, Eurodrip, Info-Quest, Ιατρικό Αθηνών, Ελληνικά Καλώδια και αρκετών ακόμη τίτλων αυτής της κατηγορίας.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως περίπου 20 λεπτά μετά τις 14:00, με τις συναλλαγές στα περίπου 200 εκατ. ευρώ, για μια 50άδα μετοχών οι απώλειες ξεπερνούσαν το 4%.

Το δύσκολο, όσον αφορά στη στάση κυρίως των ξένων επιθετικών διαχειριστών, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και των διευρυνόμενων απωλειών για το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v